Home » Tijdloos, luxe en uitnodigend

Tijdloos, luxe en uitnodigend

Door Veerle van Heertum

“Ze genieten nog iedere dag van hun lichte, bijzondere en rustige interieur, dat perfect aansluit bij hun wensen en leefwijze en ze geven aan oprecht trots te zijn op het eindresultaat”, verwoordt Stan van den Wildenberg de tevredenheid van zijn opdrachtgevers. Het ervaren en creatieve bureau Wildenberg interieurarchitectuur ontwierp in een een voormalige school een tijdloos en oogstrelend droominterieur, waarin de gecreëerde vide voor een heerlijk licht karakter zorgt en de grote hoogte van het pand benadrukt.

In de woning zorgen natuurlijke en hoogwaardige materialen samen met creatieve oplossingen van interieurarchitect Stan van den Wildenberg voor een stijlvol geheel. Zo is de ruimtelijke beleving in de rijk ingerichte living vergroot door de lange muur deels op te dikken en te voorzien van nissen die indirect worden aangelicht. In de verdikking verwerkte Wildenberg interieurarchitectuur de haardpartij en de televisie.

Kunstzinnige verlichting en glanzende tegels

In het hart van de woning ontwierp het bureau een oogstrelende maatwerkkeuken, die is voorzien van een marmeren kookeiland en waarin de stalen maatwerktrap, de kunstzinnige verlichting in het trapgat én de glanzende – en indirect aangelichte – tegels voor extra sfeer zorgen. In de achterwand zijn kastruimte en de benodigde apparatuur verwerkt. Het meubel functioneert tevens als stijlvolle scheidingswand tussen keuken en thuiskantoor. De vloer van walnotenhout – gelegd in visgraatpatroon – en royale pui in de living vergroten de sfeerbeleving op de begane grond.

Mozaïek als sfeerverhoger

In een bestaande ronding in het gebouw – die loopt van de vloer tot het dak van het pand – realiseerde Wildenberg interieurarchitectuur op de begane grond een chic, warm en van zwart mozaïek voorzien toilet, dat geldt als een van de vele eyecatchers van de woning. Boven deze stijlvolle ruimte situeerde het bureau een comfortabele stortdouche. Vanuit het losstaande bad hebben de bewoners een heerlijk zicht op de lucht, de wolken en de eventueel aanwezige sterren. Het prachtige marmer in de badkamer zien we tevens op het kookeiland terug, waardoor harmonie in de woning ontstaat. Ook speelt het materiaal een fraai spel met de in ere herstelde balkenconstructie tegen het plafond en de gouden mozaïeksteentjes tegen de wand. De uitnodigende slaapkamer is voorzien van een volledig gestoffeerde wand, die gelijk dient als stijlvolle bedachterwand.

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Wildenberg Interieurarchitectuur B.V. | Paul Jongerius Styling Florist