Home » Tijdloos, sfeervol en comfortabel

Tijdloos, sfeervol en comfortabel

Wildenberg interieurarchitectuur B.V.

Door Veerle van Heertum

Verliefd op de plek en de omgeving waar zoveel mooie herinneringen zijn geschreven, vroegen de opdrachtgevers Wildenberg interieurarchitectuur om hun twintig jaar geleden onder architectuur gebouwde woning te transformeren naar een huis waarin ze in alle comfort tot in de lengte van dagen kunnen blijven wonen. De indeling van de woning ging op de schop, interieurarchitect Stan van den Wildenberg ontwierp prachtig maatwerkmeubilair én de woning werd volledig verduurzaamd. Het resultaat is een stijlvolle, levensloopbestendige woning, waarin een natuurlijk materialenpalet en een open karakter voor een bijzonder sfeerbeeld zorgen.

De gangpartij bij de entree zorgt voor een prettige spanning en verraadt de klasse van Wildenberg interieurarchitectuur. De strakke witte wand aan de linkerzijde biedt in de toekomst plek aan vele familiefoto’s en contrasteert fraai met de donkere wand aan de rechterzijde, die lijkt te zweven – het maatwerkobject staat enkele centimeters los van de vloer en het plafond. In de gang gaan onder meer het toilet en de gastenbadkamer met sauna achter de imposante wand schuil. Dieper in de woning doet het meubelstuk dienst als royale en indrukwekkende kastenwand. Aan het einde van de genoemde gangpartij situeerde Wildenberg interieurarchitectuur het privédomein van de opdrachtgevers. Bijzonder is de te openen glazen wand – uitgevoerd met smoked glass –, die voor een fraaie connectie tussen de badkamer en het slaapvertrek zorgt.

Spanning en sfeer

Het woongedeelte heeft een open en licht karakter, waarin de metershoge haardpartij een bijzonder middelpunt vormt. Door de gecreëerde hoogteverschillen in het plafond – de houten binten zijn net als de genoemde haardpartij behouden gebleven – is spanning en geborgenheid aan het interieur toegevoegd, dat overdag wordt verlicht door de natuurlijke lichtinval en in de avonduren door prachtige verlichting van Lightboxx. Het natuurlijke palet aan materialen – staal, glas, hout en steen – zorgt voor een sfeervol en tijdloos totaalplaatje. De trap bij de comfortabele televisieruimte leidt naar de hoger gelegen hobbyruimte en speelkamer voor de kleinkinderen.

Exclusieve maatwerkkeuken

Zeer bijzonder is de door Wildenberg interieurarchitectuur ontworpen maatwerkkeuken. Zowel de plint, de fronten als het blad zijn van het exclusieve natuurproduct Corian. Het lichte eiland rijst als het ware op uit de gietvloer en vormt een prettig spel met de donkere achterwand, waarin kastruimte, apparatuur en een nis zijn verwerkt. Aansluitend aan het eiland situeerde Stan de eetkamer, waar de haardpartij voor extra sfeer en beleving zorgt.

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Wildenberg Interieurarchitectuur B.V. | Lightboxx | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief