Home » Tijdloze, warme en luxe elegantie

Tijdloze, warme en luxe elegantie

Door Nicole Zaaijer

Oogstrelend interieur

Op een prachtige en historische locatie in het hartje van Utrecht ontwierp Design Brendan Bakker een oogstrelend, verrassend en warm interieur voor het Italiaanse restaurant Cantina di David. Het unieke interieur klopt tot in het kleinste detail en vraagt erom te worden ontdekt. De tot een stukje trendy en luxe Italië omgetoverde werfkelders stammen uit de 13de eeuw en vormen de perfecte setting voor een heerlijke avond uit. Romantisch met z’n tweetjes, met een gezelschap of met grote groepen. Italian fine dining op zijn best.

7 meter lange bar

Om tot deze restaurantperfectie te komen, werd het bestaande restaurant flink onder handen genomen én werd een leegstaande derde werfkelder bij het etablissement getrokken. “De beleving van de ruimte en het ontwerp is een combinatie van tijdloze elegantie met luxueuze en moderne materialen, warm van kleur”, omschrijft architect Brendan Bakker het stijlvolle interieur. De eigenaar van Design Brendan Bakker vervolgt: “Iedere kelder heeft een eigen identiteit. De middelste kelder vormt het hart van het restaurant, waarin de focus ligt op de open keuken. In een zwart decor – inclusief een zwarte lamellenwand – worden hier de lekkerste Italiaanse gerechten bereid. De tweede en grootste kelder staat in het teken van de bar- en wijnkelderervaring. De ruimte bestaat uit een open metselwerkstructuur, met een zeven meter lange marmeren bar in het midden en een wand met 500 flessen wijn om de sfeer te bepalen. De derde en kleinste kelder heeft wederom een ​​zwart decor en richt zich op de intieme eetervaring.”

Match tussen historie en hedendaagse elementen

“Elk element en detail is zorgvuldig uitgekozen en de inrichting is op maat gemaakt om de gastronomische ervaring te matchen met de historische aspecten van de kelders. Het meubilair is van zacht fluweel en vormt een aanvulling op de tafelbekleding van wit linnen. Een messing gevelbekleding speelt met de textuur van de gemetselde kelder, waardoor elegantie samensmelt met een zekere robuustheid. De hanglampen zijn handgemaakt en geven het interieur een element van luxe, terwijl de wandlampen de vorm en rondingen van de kelders benadrukken. Het verlaagde lamellenplafond is gemaakt van viltmateriaal en verbergt de installatiewerken en verlichtingsarmaturen. Het zorgt tevens voor een perfecte akoestiek in het restaurant.”

Design Brendan Bakker

Therese Schwartzestraat 67

1328 CB Almere

Tel: 036-2070087

Livium B.V.

oosterveldsingel 53

7558 PJ Hengelo

Tel: 074-303777

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief