Home » Tips om je tuin gezelliger te maken

Tips om je tuin gezelliger te maken

Door niek@excellentmagazine.nl

Maak je tuin een stuk gezelliger

Kan jouw tuin wel wat meer gezelligheid gebruiken? Dat is natuurlijk goed mogelijk. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om jouw tuin gezellig te maken. Een gezellige tuin is natuurlijk hartstikke fijn, want hierdoor wil je hier vast nog meer tijd doorbrengen. Die lange zomeravonden worden zo vast nog leuker. Hoe je jouw tuin een stuk gezelliger kunt maken? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Decoratie voor je schutting

Beschik jij over een schutting? Als jij hier geen decoratie aan hebt toegevoegd, kan dit er wat saai uitzien. Je kijkt dan namelijk de hele tijd aan tegen een wat lege schutting. Als je jouw tuin wat gezelliger wilt maken, is het dus hoog tijd om dit te veranderen. Ga eens op zoek naar mooie decoratie voor jouw schutting. Goed nieuws: hier is genoeg voor te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan leuke lampjes, mooie bloembakken of tuinschilderijen. Je kunt het zo gezellig maken als je zelf wilt!

Tuinmeubelen

Hoe je jouw tuin ook gezelliger kunt maken, is met behulp van tuinmeubelen. Als jij hier nog niet over beschikt kan het dan ook zeker een aanrader zijn om deze te kopen. Bij tuinmeubelen zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld een loungeset, tuintafel, tuinstoelen, ligbedden, tuinbank en ga zo maar door. Door wat tuinmeubelen aan jouw tuin toe te voegen, wordt jouw tuin in één keer een stuk gezelliger. En het is niet alleen gezellig, ook zijn tuinmeubelen natuurlijk enorm effectief. Je kunt hier veel profijt van hebben en op deze manier extra genieten van jouw tuin. Tuinmeubelen online of in de winkel kopen kan dus zeker een goed idee zijn.

Kussens en plaids

Als je inmiddels tuinmeubelen in jouw tuin hebt staan, kan het leuk zijn om ook wat kussens en plaids te hebben. Dit kan namelijk goed van pas komen als je in jouw tuin zit. Als het bijvoorbeeld wat frisser wordt ’s avonds maar je toch graag buiten wilt zitten, kan een heerlijk plaid natuurlijk handig zijn. Bovendien zorgen kussens en plaids voor wat extra gezelligheid in jouw tuin. Leg deze bijvoorbeeld op de loungeset of tuinbank of bewaar ze op een andere handige plek in je tuin zodat je deze altijd snel bij de hand kunt hebben.

 Tuinverlichting

Wat ook zeker kan bijdragen aan een gezelligere tuin, is tuinverlichting. Zeker als je dit nog niet hebt, kan het aan te raden zijn om dit aan te schaffen. Tuinverlichting zorgt er namelijk voor dat jij extra kunt genieten van de mooie zomeravonden. Je zou hiervoor bijvoorbeeld kunnen kiezen voor wat kleine lampen. Het kan verstandig zijn om kleine lampjes te plaatsen op verschillende plekken, zodat verschillende plekken in jouw tuin worden belicht. Door tuinverlichting toe te voegen krijg je meer sfeer in je tuin waardoor het er automatisch ook een stuk gezelliger uitziet.

Leuke planten

Deze kan uiteraard niet in dit rijtje ontbreken. Leuke planten kunnen een grote rol spelen in de gezelligheid van jouw tuin. Zorg er daarom voor dat je leuke planten in jouw tuin hebt. Je zou kunnen kiezen voor leuke kleurrijke planten, zodat het een vrolijke uitstraling geeft.

Aan de slag

Met bovenstaande tips kom jij al een heel eind als je jouw tuin graag wat gezelliger wilt maken. Ga er dan ook echt mee aan de slag als je jouw tuin wat aan de saaie kant vindt, want het kan je veel opleveren. Je wilt tenslotte vast meer tijd doorbrengen in een gezellige tuin dan in een saaie tuin!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief