Home » Tips om lekkages te verhelpen en voorkomen

Tips om lekkages te verhelpen en voorkomen

Door niek@excellentmagazine.nl

Lekkage snel verhelpen

Sijpelt er langs de muur in uw woonkamer water naar beneden? Of heeft u op het plafond grote natte plekken aangetroffen? Dan kunt u ervan uitgaan dat u te maken hebt met een waterlekkage.

Een lekkage dient in alle gevallen zo snel mogelijk verholpen te worden. Wanneer u dit niet doet, kan de lekkage ernstigere vormen aan gaan nemen. Dit kan vervolgens weer resulteren in grote schade en hoge kosten. Adequaat optreden bij een lekkage is dus raadzaam.

Schakel een lekkage specialist in

Zit er op het plafond van de woonkamer een grote natte vlek? En bevindt zich precies hierboven de badkamer? Dan gat u er misschien direct vanuit dat op die exacte plaats de lekkage moet zijn ontstaan. Maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. De plek waar de waterlekkage zichtbaar is, hoeft niet de kern van het probleem te zijn.

Door een woning lopen heel veel leidingen. Dit maakt het vaststellen van de exacte locatie van lekkage in de meeste gevallen moeilijk. Gelukkig kunt u hiervoor een vakman van lekkageprobleemkwijt inschakelen. Deze vakman is een echte expert op het gebied van lekkages. Middels kennis, ervaring en moderne technieken kan hij de locatie van de lekkage snel vaststellen.

Waar zit de lekkage precies? 

Het vaststellen van de locatie van een lekkage is voor een leek vaak onmogelijk. Een woning bevat namelijk heel veel waterleidingen. Hierdoor kan de oorzaak van het probleem zich op veel plekken bevinden. Een lekkage specialist kan dit wel vrij eenvoudig vaststellen.

Hoe? Uiteraard met behulp van een grote dosis kennis en ervaring. Maar ook de vooruitstrevende technieken die worden toegepast dragen bij aan een snelle oplossing. De vakman maakt namelijk gebruik van lekdetectie.

Dit is een moderne methode waarbij gebruik wordt gemaakt van innovatie meetapparatuur en infraroodcamera’s. Hiermee kan de exacte locatie van de lekkage snel en goed in beeld worden gebracht. Vervolgens kan de oorzaak van de lekkage doelgericht worden aangepakt.

Lekkages in de toekomst voorkomen

Een lekkage kan in huis behoorlijk wat schade aanrichten. U moet hierbij bijvoorbeeld denken aan beschadigd stucwerk. Maar ook de vloer en de meubels kunnen door een lekkage onherstelbare waterschade oplopen.

U krijgt dus liever niet met een waterlekkage te maken. Maar wat kunt u doen om een lekkage in huis te voorkomen? Eigenlijk zijn er best veel dingen die u zelf kunt doen. Laat bijvoorbeeld tijdig de kitranden en de voegen in de badkamer bijwerken.

Zo voorkomt u hier lekkages. En met het verwijderen van ijs en bladeren van het dak voorkomt u een lekkend dak. Goed onderhoud is dus hét preventiemiddel tegen lekkages.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief