Toe aan nog meer privacy?

Waarom u voor composiet schutting moet kiezen

Schuttingen zijn er in verschillende soorten materialen. Vaak wordt gekozen voor een houten schutting, maar composiet wordt ook steeds populairder.

Waarom zou u voor een composiet schutting kiezen? Wij zetten de voor- en nadelen voor u op een rij.

Wat is composiet?

Composiet bestaat uit verschillende componenten. Dit zijn vooral kunststoffen die versterkt zijn met vezels uit ander materiaal. In het geval van een composiet schutting bestaat deze uit gerecycled kunststof en houtvezels.

Weinig onderhoud

Een composiet schutting heeft overduidelijk meer voor- dan nadelen. Ten eerste heeft een composiet schutting maar weinig onderhoud nodig ten opzichte van een houten schutting. Een composiet schutting hoeft u niet te verven of beitsen en voor het schoonhouden van de composiet schutting is water en eventueel wat schoonmaakmiddel al genoeg.

Lange levensduur

Daarnaast gaat een composiet schutting lang mee, doordat ze goed bestand zijn tegen regen, wind en heel extreme temperaturen.

Zo kan een composiet schutting tientallen jaren meegaan, terwijl een kunststof schutting veel minder bestand is tegen extreme weersomstandigheden. Ook kan een houten schutting worden aangevreten door insecten. Dit is bij een composiet schutting niet het geval.

Milieuvriendelijk

Composiet schuttingen worden gemaakt van gerecycled kunststof en hout. Dat maakt dat zo’n schutting een milieuvriendelijke keuze is. Er hoeven namelijk geen nieuwe bomen gekapt te worden voor de productie van de schutting en ook wordt plastic afval hergebruikt.

Het ziet er mooi uit

Een schutting van composiet is niet alleen milieuvriendelijk, het ziet er ook nog eens mooi uit. Een composiet schutting bevat houtvezels, waardoor ze wel de natuurlijke uitstraling hebben van een houten schutting. Daarnaast kunnen ze door de kunststof in veel verschillende kleuren worden gemaakt.

Kleurvast

Bij een composiet schutting zal weinig verkleuring optreden, terwijl een houten schutting na zo’n 5 tot 10 jaar al een grijze kleur krijgt.

Enkel in het eerste jaar kan de schutting iets verkleuren, maar daarna zal het altijd deze kleur houden.