Home » Toonbeeld van creativiteit en vakmanschap

Toonbeeld van creativiteit en vakmanschap

BURO RUIJS realiseert indrukwekkende metamorfose

Door Lisette Trinthamer

Toonbeeld van creativiteit en vakmanschap  

 “Een zakelijke relatie benaderde mij met de vraag of ik met een creatieve blik naar een te koop staande woning wilde kijken en kon bepalen of we er samen een bijzondere woning van konden maken. De vrijstaande woning was gelegen naast het huis van zijn ouders en enige haast was geboden”, aldus bouwkundig ontwerper Jerry Ruijs. De eigenaar van BURO RUIJS schakelt snel, bezoekt de plek, kruipt achter de tekentafel, presenteert zijn plannen en verrast de opdrachtgevers met zijn ontwerp. “Het was direct raak, ze hadden echt een wow-moment. Dit ontwerp is dan ook een-op-een gerealiseerd.” 

Het exterieur van de ruime maar gedateerde villa onderging een grondige metamorfose. “We pasten onder meer stucwerk, grote raampartijen en houten latjes toe, waardoor de woning een strakke en warme uitstraling heeft en er een grote connectie met de volwassen tuin is. De grote overstekken geven de uitstraling extra cachet en dankzij het ruime overstek bij de keuken kunnen de opdrachtgevers overdekt genieten van een heerlijke maaltijd of een gezellige avond buiten”, legt Jerry uit. Ook zijn een ruime carport en een garage toegevoegd. Sinds 2013 ontwerpt Jerry als eigenaar van BURO RUIJS unieke woningen. “Hoe uitdagender de wensen, hoe beter. Mijn ontwerpen verrassen en passen helemaal bij de wensen en dromen van mijn opdrachtgevers. Een persoonlijke benadering is in dit proces zeer belangrijk.”  

Balans, rust en licht  

Naast het aansprekende exterieur creëerde Jerry met enkele kleine ingrepen een heldere en bij de leefwijze van de bewoners passende indeling van het interieur, waarbij zichtlijnen en connectie met de andere leefruimtes én de omgeving voor balans en rust zorgen. De sfeermaker hierbij is de grote lichtinval, zeker bij de reeds bestaande vide. Op de eerste verdieping voegde de creatieve vakman twee slaapkamers samen tot een grote ruimte en situeerde hij aan de tuinzijde bij het ruime balkon een royale kleedkamer.  

Fotografie: Ashwien Jurawan – Lewiens

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

BURO RUIJS | Oldhuys Vloeren | Van Ark ambacht in staal | Velthuizen Garage en Industriedeuren | NDR keukens

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief