Home » Transformeer de woonkamer tot een ‘next level home cinema’

Transformeer de woonkamer tot een ‘next level home cinema’

Philips

Door Stagiair

Philips The One 8807-tv biedt scherp beeld, minimalistisch design en slimme functies

Er is prachtig nieuws voor de liefhebbers van series, films en games. Wie het onderste uit de kan willen halen met een maximale kijk- en luisterervaring thuis, moet beslist de nieuwste lancering van Philips TV checken. De onlangs op de markt gebracht The One 8807 beschikt over niet eerder getoonde specificaties, goed voor een maximaal meeslepend effect in beeld en geluid. Excellent Magazine heeft de nieuwe Philips The One 8807 Ambilight tv in combinatie met de Philips B8507 3.1 Dolby Atmos soundbar duchtig getest. Ons oordeel: dit wil je niet missen.

Eenmaal Ambilight, altijd Ambilight

De door Philips TV ontwikkelde Ambilight technologie is niet meer weg te denken uit het televisielandschap. Door continue verbeteringen aan te brengen is Ambilight inmiddels geen ‘accessoire’ meer, maar gewoon verplichte kost voor iedereen die ondergedompeld wil worden in de allerbeste televisie-ervaring. Of het nu gaat om die bloedstollend spannende thriller, een serie die je ‘binge watcht’ of de laatste versie van Fifa op je PS5, Philips Ambilight zorgt ervoor dat het beeld geen grenzen meer kent. De kleurprojectie rondom het scherm zorgt ervoor dat je letterlijk in het beeld getrokken wordt. Met deze introductie continueert Philips TV de populaire ‘The One’-boodschap: de televisies bieden dezelfde prestaties, kwalitatief Europees design en de belangrijkste kenmerken van een premiummodel, maar tegen een ultraconcurrerende mid-range prijs.

The One 8807 is beschikbaar in een groot aantal schermformaten, inclusief een 86” model, dat daarmee meteen de grootste Philips tv tot nu toe is. Ongeacht het gekozen schermformaat garandeert Philips TV een uitstekende beeldkwaliteit. Dankzij de combinatie van de Philips TV 5e generatie P5-verwerkingssuite met een hoogwaardig, breed kleurengamma met 120 Hz LCD-scherm wordt er beeld gegenereerd dat zijn weerga niet kent. De HDR-ondersteuning is omvangrijk en omvat HLG-, Dolby Vision- en HDR10+-compatibiliteit.

Staat fraai in iedere woonkamer

Waar andere televisiefabrikanten wel eens de neiging hebben om modellen op de markt te brengen die te veel aandacht opeisen in de ruimte, daar gooit Philips TV wat ons betreft hoge ogen met het design van de The One 8807. Het ontwerp is stijlvol, minimalistisch en voorzien van een extreem dunne, zilveren rand. Juist hierdoor ontstaat er direct meer verbinding tussen het beeldscherm en het rondom (driezijdig) geprojecteerde Ambilight-systeem. Uiteraard kan de Philips The One 8807 aan een muurbeugel gemonteerd worden, wij vonden echter de standaard een mooie toevoeging aan het design. Deze tv kun je gerust op zijn voet laten staan, zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk. De toestellen met schermformaat van 43” tot 65” zijn voorzien van een slanke, schuine middenstandaard, de grotere modellen (77” en 86”) hebben zilveren ‘sticks’ als standaard.

Gamen heeft geen bijrol maar een hoofdrol gekregen

Met de The One 8807 zet Philips TV het belang van de gamer op een gedeelde eerste plaats met dat van de televisiekijker. Een goede zaak, vinden wij, aangezien de grafische hoogstandjes in de nieuwste games het gewoon verdienen om maximaal genoten te worden. De televisie beschikt over HDMI 2.1 mogelijkheden, waaronder e-ARC, VRR-ondersteuning voor 4K van 48Hz tot 120Hz bij een volledige bandbreedte van 48Gbps, plus FreeSync™ Premium-compatibiliteit en Auto-Low-Latency-modus. Ga er maar vanuit dat deze tv je op toptoeren draaiende gameconsole prima kan bijhouden! De input lag is slechts 9 ms, en een nieuwe on-screen gamebalk geeft snelle toegang tot beeld- en geluidsinstellingen via een vereenvoudigd menu. Zo kunnen game-instellingen snel worden gecontroleerd of aangepast tijdens het gamen. Gamers kunnen ook eenvoudig VRR en AMD FreeSync™ inschakelen. De geluidskwaliteit is erg goed met twee naar beneden gerichte luidsprekers en een systeemvermogen van 20 W.

‘Connected Sound’

De Philips The One 8807 maakt deel uit van het Philips Home Wireless-systeem (aangedreven door DTS Play-fi-technologie). Zo kan een eersteklas, app-gestuurd, hoge resolutie audiostreamingplatform gecreëerd worden voor het hele huis, met een gemakkelijke draadloze verbinding tussen compatibele tv’s, mobiele apparaten, soundbars en speakers die zich in het hele huis bevinden. Het Philips Home Wireless-systeem biedt consumenten de flexibiliteit om een productcombinatie te kiezen die het beste bij hun behoeften past. Later kunnen er zelfs extra producten aan toegevoegd worden.

Het spreekt voor zich dat het toevoegen van extra speakers aan het geluidssysteem een nog intensere kijk- en game-ervaring biedt. Het mooie is dat er een update van Philips TV is die de mogelijkheid biedt om de The One 8807 tv te gebruiken als speciaal middenkanaal. Door zowel voor als achter extra speakers en een draadloze subwoofer toe te voegen, kunnen consumenten een volledig surround sound AV-systeem creëren met impact in de hele kamer en met diepe gecontroleerde bas. Wij gebruikten zelf de Philips The One 8807 in combinatie met ‘The One B8507 soundbar’, die een gemakkelijke allround audio-upgrade biedt en op zich al garant staat voor een daverende geluidservaring.

De Philips The One 8807 Ambilight tv is beschikbaar in 43”, 50”, 55’’, 65”, 75” en nu ook 86”. Meer informatie over de Philips 8807 Ambilight TV lees je hier.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief