Home » Tuin geschikt voor kinderen

Tuin geschikt voor kinderen

Door Excellent admin

Je tuin geschikt maken voor kinderen: dat doe je zo!

Je tuin is zeker in de mooie zomermaanden natuurlijk de ideale plek om lekker veel tijd door te brengen. Maar niet alleen voor jezelf is dit fijn, ook als je kinderen hebt kan dit een voordeel zijn. Kinderen zijn vaak graag buiten, dus ook de tuin zullen zij een leuke plek vinden. Echter moet er voor de kinderen dan natuurlijk wel wat te doen zijn in de tuin. Hoe je jouw tuin geschikt kunt maken voor kinderen? Wij geven je wat handige tips in dit artikel.

Maak er een speelparadijs van

Als je ervoor wilt zorgen dat jouw kinderen zich goed kunnen vermaken in de tuin, kan het een idee zijn om er een soort speelparadijs van te maken. Kinderen zijn tenslotte vaak dol op spelen, klimmen en klauteren en kunnen zich hier uren mee vermaken. Als ouder is het natuurlijk mooi om te zien dat kinderen plezier maken. Hoe je een speelparadijs kunt maken van jouw tuin? Door wat leuke speeltoestellen in jouw tuin te zetten. Ga eens na waar jouw kinderen van houden en maak op basis daarvan de keuzes. Je kunt natuurlijk ook je kinderen vragen wat zij graag zouden willen hebben in de tuin. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een leuke glijbaan, een klimtoestel, schommel of trampoline. Er zijn tegenwoordig heel veel speeltoestellen te vinden die geschikt zijn voor kinderen, dus je hebt genoeg keuze. Als je op zoek bent naar een mooie trampoline voor in de tuin, kijk dan eens bij trampolines via Trampolines.nl.

Zorg voor een zachte ondergrond

Aangezien kinderen veel klimmen en klauteren, kan het natuurlijk voorkomen dat zij wel eens vallen. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat de speeltoestellen in jouw tuin een zachte ondergrond hebben. Het is voor de kinderen tenslotte niet fijn als zij bijvoorbeeld hard op straat vallen, want zo kunnen zij zich flink bezeren. Bij een zachte ondergrond zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan rubberen tegels of kunstgras.

Geef de kids een speciale zithoek

Wat ook een leuk idee kan zijn als je jouw tuin graag geschikt wilt maken voor kinderen, is door hen een speciale zithoek te geven. Maak er echt een gezellig plekje van voor de kids, zodat zij hier graag tijd willen doorbrengen. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van kleurrijke items als bijvoorbeeld een tafel en stoeltjes. Door hen een speciale zithoek te geven, kunnen zij hier lekker veel tijd doorbrengen. Zo zouden zij hier bijvoorbeeld heerlijk kunnen gaan tekenen of knutselen. Zorg ervoor dat deze speciale zithoek op een plek is met voldoende schaduw. Doordat kinderen een lange tijd in de tuin kunnen doorbrengen, kan het zo zijn dat hun huid met warm weer sneller verbrand. Bescherm je kinderen daarom door ook voldoende schaduwplekken in je tuin te creëren. Dit kun je doen met behulp van bijvoorbeeld parasols of zonwering.

Veilige planten en bloemen

Als je jouw tuin geschikt wilt maken voor kinderen, is het belangrijk dat je in jouw tuin beschikt over veilige planten en bloemen. Dit is van groot belang, omdat kids vaak alles willen proeven of aanraken. Kijk daarom goed bij het kopen van planten of bloemen of deze niet giftig zijn. Giftige planten en bloemen kunnen namelijk gevaarlijk zijn voor jouw kinderen en dat moet je zien te voorkomen.

Decoratie

Je hoeft natuurlijk niet jouw hele tuin om te toveren tot een kindertuin, maar het kan wel leuk zijn om voor de kids wat extra decoratie toe te voegen. Je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld wat kleurrijke decoratie, kinderen zijn vaak dol op lekkere felle kleuren. Bovendien kunnen felle kleuren jouw tuin mooi opfleuren, dus je ondervindt hier zelf ook voordelen van. Bij decoratie in je tuin zou je kunnen denken aan bijvoorbeeld tuinschilderijen, tuinkabouters, sculpturen en ga zo maar door.

Je tuin geschikt maken voor kinderen is dus zeker te realiseren. Bovenstaande tips kunnen jou hierbij goed op weg helpen. Zo creëer je een heerlijke tuin waar de kids zich urenlang kunnen vermaken!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief