Home » Uitmuntende metamorfose

Uitmuntende metamorfose

ENZO architectuur en interieur

Door Veerle van Heertum

Een drive-inwoning stoffig en gedateerd? Niet als je ENZO architectuur en interieur® inschakelt om de complete woning te metamorfoseren. Om tot dit verbluffende resultaat te komen, werd de complete woning gestript. Alleen de trap, de haardpartij in de living en een raampartij in een van de huidige kinderkamers overleefden de sloophamer. Het blanco canvas maakte dat ENZO architectuur en interieur® de indeling van de woning compleet kon aanpassen aan de wensen en de leefwijze van de bewoners. En dus kookt het gezin nu op de begane grond in een heerlijke leefkeuken, van waaruit het een fijne connectie heeft met de tuin. Voorheen deed deze verdieping dienst als bergruimte. Over een transformatie gesproken!  

ENZO architectuur en interieur® bekleedde de voorgevel van de klassieke drive-inwoning met zwart hout, waardoor het pand aan allure wint. De nieuwe achtergevel bestaat bijna volledig uit glas, wat zorgt voor een prachtig zicht en een optimale lichtinval in de woning. De gecreëerde vide zorgt voor een ruimtelijk effect en verbindt op prachtige wijze de beide woonetages. Het nieuwe zijraam zorgt dat de maatwerkkeuken baadt in het natuurlijke licht. De oorspronkelijke woning had een loggia en twee balkons. Deze buitenruimtes zijn alle drie verdwenen en bij de woonruimte getrokken. 

ZOEN by ENZO 

De absolute eyecatchers in het interieur zijn de meubels van ZOEN by ENZO. Zo zie je er salontafel BLAD, dressoirkast NOOT, eettafel NEST, roomdivider RIET en deur DROOM. ZOEN by ENZO staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom zijn de meubelen gemaakt van hoogwaardige materialen als noten- en eikenhout uit Europa, staal, messing en rookglas. En alle meubelen worden gemaakt in Nederland door echte vakmensen. Zodat een ZOEN-meubel een leven lang kan meegaan.  

Compleet nieuwe uitstraling  

Niet alleen de bewoners zijn superblij met de nieuwe woning. Ook de gemeente Amstelveen waar het huis is gelegen, was enthousiast en nomineerde de woning voor de jaarlijkse architectuurprijs. In het juryrapport stonden onder meer de volgende warme woorden: “Dit project is een uitmuntend voorbeeld van een geslaagde transformatieopgave. Hierbij heeft de drive-inwoning een compleet nieuwe uitstraling gekregen, met behoud van de bijzondere karakteristieke architectuur van de bestaande structuur.” 

Fotografie: Dennis Brandsma Fotostudio

Styling: Rob Jansen

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

ENZO architectuur en interieur | Nick Blok Natuursteen | ZOEN by ENZO | V-studio interieur styling & ontwerp

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief