Home » Hét penthouse van Amsterdam

Hét penthouse van Amsterdam

Studio Roy de Scheemaker

Door Veerle van Heertum

Wanneer het iconische penthouse – een rijksmonument – boven op het voormalige Pon-gebouw aan het Vondelpark te koop komt, twijfelt ondernemer en bon vivant Haico de Boer geen seconde en maakt hij een afspraak met de betrokken makelaar. Het waanzinnige uitzicht over de hele stad, de status van het penthouse en zeker ook de door de vastgoedspecialist onderkende potentie van het pand doen hem besluiten om direct te handelen. “Ik wist dat deze kans maar één keer voorbij zou komen, dus ik kocht de woning diezelfde dag”, aldus Haico. “Elke dag weer geniet ik vanuit iedere leefruimte van een ongekend uitzicht over Amsterdam.” Ultieme luxe, comfort en vrijheid met de stad aan je voeten.

Haico schakelt de Amsterdamse topdesigner Roy de Scheemaker in om een interieur te realiseren dat zijn gelijke in Nederland niet kent. Een high-end en persoonlijk interieur met een sexy flair. Een exclusief penthouse met unieke vergezichten over de stad, dat zonder veel fantasie de thuisbasis zou kunnen zijn van de stijlvolste man die  bestaat: James Bond. A View to a Kill in Amsterdam.

Optimaal genieten van het uitzicht

Met beleid wordt stap voor stap en schil voor schil het bestaande interieur gestript en start het creatieve proces om een interieur te realiseren dat woonperfectie overstijgt en waarbij recht wordt gedaan aan de architectuur van het pand. “Het ongekende uitzicht van 360° over de stad maakt dit pand uniek en vormt het vertrekpunt voor de indeling van de woning, want je wil vanuit iedere leefruimte optimaal kunnen genieten van het zicht”, aldus Roy. Het ultieme gevoel van vrijheid begint als je bij de lange en aan weerszijden door glas omgeven gang – bekleed met bamboe – richting de luxe ontvangstruimte wandelt. De high-end maatwerkkasten en de sierlijke trappartij geven de centrale ruimte in het penthouse allure en vormen een voorbode van de grandeur van de rest van het interieur.

Winkelen in Rio

Haico: “Ik wilde een interieur dat anders is dan andere. Unieke elementen en materialen die samensmelten tot een exclusief geheel. Een modern en comfortabel totaalplaatje, waarin de heerlijke stijl uit de jaren ’60 zichtbaar is.” De drijfveer om iets unieks te creëren gaat ver. Heel ver. Tot aan Rio de Janeiro aan toe. Roy: “Via FaceTime heb ik met Haico meegekeken toen hij in die wereldstad in een luxe interieurwinkel stond en hebben we samen meubels en accessoires uitgezocht.”

Een steeds veranderend schilderij

Natuurlijke materialen en aardse tinten zorgen voor een serene en beachy sfeer in het penthouse. Geheel aansluitend bij de wens van natuurliefhebber Haico – onder meer een fervent zeiler –, maar ook om de volledige focus op het fenomenale uitzicht te houden. “Met een uitbundig en kleurrijk kleurenpalet zou de aandacht daarop kunnen komen te liggen en dat is in een woning als deze natuurlijk niet gewenst”, aldus Roy. Vanuit de stijlvolle maatwerkkeuken kijkt Haico uit over het Vondelpark en ziet hij de hoge torens aan de Zuidas. De vergelijking met wonen aan Central Park in New York is snel gemaakt. Vanuit de living zie je de levendigheid van Amsterdam-West. Een steeds veranderend schilderij waarnaar je blijft kijken.

Bijzonder totaalbeeld

Het aanwijzen van dé eyecatcher van de woning is voor beide heren een bijna onmogelijke taak. Haico: “Alles klopt gewoon. De ligging, het interieur, het uitzicht …” Roy: “Als designer vind ik de maatwerkkasten in de ontvangstruimte, de keuken en het toilet, waarin we een mozaïek van schelpjes verwerkten – een subtiele knipoog naar zijn voorliefde voor het strand en de zee – erg geslaagd. Maar het is vooral het totaalbeeld dat dit penthouse zo bijzonder maakt.”

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Roy de Scheemaker | De Pander | Lightboxx | Alphenberg Leather Flagship Store

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief