Creëer een authentieke look met oude stalramen

Ga jij een huis bouwen, verbouwen of grondig renoveren? Dan zijn stalramen zeker het overwegen waard. Stalramen geven elke woning net even wat extra’s, door hun bijzondere en rustieke uitstraling. Daardoor passen stalramen perfect in een oud pand dat is gerenoveerd, maar staan ze ook prachtig bij nieuwere bouw. In dit artikel lees je wat stalramen allemaal te bieden hebben.

Wat zijn stalramen?

Stalramen zijn bijzonder stijlvolle, kleine ramen, die vroeger hoofdzakelijk werden gebruikt in boerenstallen. Kenmerkend is het kleine formaat en het materiaal. Stalramen worden namelijk gemaakt van gietijzer. Ook de vormgeving is opvallend: een stalraam heeft vaak de vorm van een halve cirkel of een boogvorm. Onder het venster zit veelal een rollaag die schuin afloopt, waardoor regenwater kan worden afgevoerd. Dit voorkomt dat de ramen op termijn zullen gaan roesten.

Stalramen hebben een unieke uitstraling

Een stalraam heeft een unieke uitstraling en maakt ieder huis bijzonder. Stalramen zijn karakteristiek en hebben een landelijke oorsprong, maar passen met het donkere gietijzer binnen vele interieurstijlen. Voor het beste metaaldesign gaat u naar Van Dijk Metaaldesign. Deze specialist heeft een ontzettend breed aanbod in stalramen. Welke interieurstijl je ook hebt: er is altijd wel een geschikt stalraam te vinden.

Stalramen in diverse materialen

Traditionele stalramen zijn gemaakt van gietijzer, maar tegenwoordig valt er uit veel meer materialen te kiezen. Zo kun je kiezen voor stalramen van kunststof, rvs of aluminium. Dit zorgt voor meer gebruiks- en onderhoudsgemak, maar ook voor een bredere toepasbaarheid. Gietijzeren stalramen zijn namelijk bijzonder zwaar en daardoor niet voor iedere woning geschikt.

Stalramen met dubbel glas

Traditionele stalramen, betekent gelukkig geen traditionele isolatiewaardes. Stalramen kunnen namelijk eenvoudig worden voorzien van dubbelglas. Dit maakt de stalramen dan ook geschikt voor gebruik in een woning; je verliest geen onnodige warmte. Ook al zien de ramen er oud uit, dit betekent niet dat je hoeft in te leveren op kwaliteit.

Meer interieurtips? Bekijk dan de onderstaande blogs!