Stijlvol, trendy en neutraal met een vleugje kleur, JOSH V Home collectie

Stijlvol, trendy en neutraal met een vleugje kleur, JOSH V Home collectie 

Josh Veldhuizen, bekend van haar modelabel JOSH V, heeft voor een aantal dagen Café Georgette omgetoverd in haar JOSH V Home collectie. Stijlvol, trendy en neutraal met een vleugje kleur. Maar hoe is JOSH V Home ontstaan en waar haalt Josh haar inspiratie vandaan? Wij stellen Josh 4 exclusieve vragen!

‘Naast mode heb ik altijd enorm veel passie voor interieur gehad. Als ik de mode niet was ingegaan, was ik waarschijnlijk interieurarchitect geworden’, aldus Josh Veldhuizen. Het heeft bij Josh altijd gekriebeld hier iets mee te doen, maar ze wilde zich vooral focussen op haar modelabel en haar lifestyle brand. Toen corona uitbrak was dit het perfecte moment voor Josh om zich meer te focussen op de Home collectie. Achter de schermen waren ze al bezig om accessoires te ontwerpen, het idee om het op de markt te brengen was er nog niet. Tijdens corona besefte ik me weer hoe belangrijk het is om van je huis een thuis te maken’ – Josh Veldhuizen. Na de eerste drop heeft Josh ervoor gekozen om meer kleur in haar collectie toe te voegen. ‘Het is voor mij belangrijk dat de collectie goed aansluit bij de kernwaarden van het merk, vandaar alle neutrale tinten. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de Home collectie past bij ieder interieur’ – Josh Veldhuizen.

Ronde bank
Eettafel met stoelen

Met 10 kledingcollecties per jaar én daarnaast nog de Home collectie zit Josh vaak met haar designteam samen om de mooiste collecties te lanceren. Maar waar haalt Josh haar inspiratie vandaan? Dit haalt ze uit de bezoeken aan de grote modesteden, verschillende modeshows en door te kijken naar het straatbeeld. Daarnaast haalt ze haar inspiratie uit het verleden en dat is bij de huidige collectie dan ook zeker terug te zien. Deze collectie heeft namelijk invloeden uit de sixties en seventies met wijde pijpen en ruches. ‘Daarnaast zie ik soms een kledingstuk in mijn kast van 10 jaar geleden en dan komen er zoveel ideeën op. Dit gebruik ik dan weer voor de nieuwe collectie.’ – Josh Veldhuizen.

Interieurtrends volgen 1 à 2 jaar later op de kledingtrends. Dit is een mooie, natuurlijke overloop. De inspiratie van Home haalt ze dan ook echt uit haar kledingcollecties.

Terugblik: Café Georgette x JOSH V

Afgelopen dagen stond Café Georgette in het teken van JOSH V Home. ‘Alle verschillende George locaties zijn echt mijn favoriete plekjes in Amsterdam. Ik kom daar al jaren. ‘– Josh Veldhuizen. De locatie, Café Georgette aan de P.C. Hooftstraat, is een speciale plek voor Josh. Ze kwam hier al vanaf het eerste moment en er hangt een fijne, huiselijke sfeer. De collectie van JOSH V Home past hier perfect bij. Meant to be als je het ons vraagt!

Josh had het idee al een tijdje in haar hoofd, maar het concept nog niet met iemand gedeeld. 3 dagen later zag ze zichzelf op Instagram staan, getekend voor Café Georgette in de collectie van JOSH V. ‘Ik geloof niet in toeval, dus toen ik deze illustratie zag, wist ik het zeker, we gaan deze samenwerking samen aan. Het voelde alsof het universum ons samenbracht, kippenvel!’– Josh Veldhuizen.

JOSH V als lifestyle brand

Josh wil van haar merk echt een lifestyle brand maken en dit gaat verder dan alleen kleding. Denk hierbij aan tassen, schoenen, accessoires en de Home collectie. De Home collectie is een kleine collectie, van items die perfect op elkaar aansluiten. Het is belangrijk dat de collectie goed past bij de kernwaarden van JOSH V. Het grootste item van de Home collectie is de poef en daar zal het voor nu bij blijven. Het moeten accessoires zijn waarmee je je huis kan aankleden.

Wij zijn benieuwd naar meer en kunnen niet wachten op de nieuwe Home collectie van JOSH V!

Tafel met ronde bank
Kleding aan de muur
Cafe Georgette
Buiten poster