Home » Unieke high-end interieurs vol spannende contrasten

Unieke high-end interieurs vol spannende contrasten

THOMASDEGIER Interior Design

Door Veerle van Heertum

De oogstrelende interieurs van topontwerper Thomas de Gier hebben een internationale allure en verbluffen, verwonderen en verwarmen. In zijn veelgeprezen werk spelen contrasten een belangrijke rol.  “Ze creëren een spannend geheel. Contrasten zorgen voor dynamiek en voor een mooie balans in stijlen, vormen en materialen”, aldus Thomas zelf, die dagelijks met liefde, passie en creativiteit zijn opdrachtgevers verblijdt met unieke high-end ontwerpen. “In iedere vezel van mijn lichaam voel ik dat dit perfect bij mij past. Dit is wie ik ben. Hier heb ik altijd al van gedroomd.”

Zijn ouders keken er niet eens meer vreemd van op als ze de jonge Thomas voor de zoveelste keer zijn slaapkamer zagen restylen. “Daar kon ik me al op jonge leeftijd heerlijk in verliezen”, lacht de aimabele en gedreven createur. Ook op latere leeftijd blijft zijn creativiteit hem drijven en werkt hij uiteindelijk bij een wereldwijd geprezen designbureau, waardoor hij kennismaakt met de wereld van high-end interieurdesign. In 2009 begint hij vol overgave zijn eigen studio in ’s-Hertogenbosch en groeit hij stap voor stap. Twaalf jaar na de start van zijn eigen studio – Thomas is nog steeds pas 33 jaar – beschikt hij over een indrukwekkend portfolio, waarin (inter)nationale en prestigieuze topprojecten zijn opgenomen. Inmiddels heeft Thomas een professioneel team om zich heen verzameld, dat hem ondersteunt in zijn ambitie om iedere uitdaging om te zetten in een uniek eindresultaat.

Internationaal onderscheiden

Thomas staat bekend om zijn sterke ontwerpstijl, positieve instelling en geheel eigen kijk op in- en exterieurs. Hij heeft de gave om zijn opdrachtgevers feilloos aan te voelen en wensen te vertalen in next-level-ruimtes met een wereldse uitstraling. De interieurs verbindt hij door een duidelijke signatuur, waarin het creëren van bijzondere contrasten centraal staat. Deze contrasten zoekt Thomas op drie niveaus: stijl, tint en materiaal. Thomas: “De uitwerking kan de ene keer strak en minimalistisch zijn en de andere keer juist luxueus en rijk. Die diversiteit maakt dat elk interieur uniek is en naadloos aansluit bij wat de opdrachtgevers voor ogen hebben.” Zijn werk wordt niet alleen op waarde geschat door zijn vele opdrachtgevers en volgers op Instagram, maar ook de jury van de prestigieuze internationale designwedstrijd International Property Awards is onder de indruk en riep hem in 2021 tot winnaar uit in de categorie Best Architectural CGI Company.

Speciaal voor EXCELLENT magazine selecteerde Thomas drie contrastrijke interieurs, die tot in het kleinste detail perfectie uitstralen en tonen waartoe de gepassioneerde vakman in staat is. Unieke sexy woningen met internationale allure. Ongekende luxe, zonder te schreeuwen.

Rijke materialen en ongekende schoonheid

In deze luxe en warm ingerichte villa vormt de door Thomas ontworpen maatwerktrap een adembenemend hoogtepunt. De creatieve ontwerper paste messing ringen toe die het designobject extra allure geven én fraai contrasteren met de rechte lijnen van de traptreden. De verschillende vloerafwerkingen sluiten perfect op elkaar aan en zorgen samen voor een oogstrelende en rijke touch. Het staal in de deurpartij is met messing afgewerkt en ook in de maatwerkwand in de living – voorzien van een fraaie haardpartij en krokodillenleer – zien we het rijke materiaal terug. Ook de exclusieve dressing is van ongekende schoonheid.

Ingetogen luxe en aardse tinten 

Thomas onderwierp de bestaande villa aan een grondige metamorfose, zowel qua look-and-feel als qua indeling. “De bewoners hebben echt het gevoel dat ze zijn verhuisd in hun eigen woning”, lacht de topontwerper. “In deze woning hebben we moeder natuur naar binnen gehaald. Aardse tinten en natuurlijke materialen smelten op een prachtige manier samen tot een comfortabel en ingetogen totaalbeeld.” Eyecatchers in dit imposante interieur zijn de verschillende marmersoorten, het versteende hout, de lichtsculptuur die de vide nog meer laat spreken en de uitnodigende wellnessruimte, waarin het prachtige mozaïek voor een schitterend beeld zorgt.”

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief