Unieke loftwoning

Hippe indeling

De opdracht voor architect Frederik De Smet was: ontwerp een open, loftachtig huis met een consequent strakke architectuur en plaats het kook- en eetgedeelte centraal. Toen het huis eenmaal voltooid was, was hij er het liefst zelf ingetrokken.

Het architectenhuis baseert zich op een vakkundig samenspel van onderling verbonden ruimtes en kleuren, waarbij de centrale ruimte op de begane grond het interieur luchtiger en opener maakt. Frederik De Smet hecht veel belang aan de samenhang tussen alle elementen. In al zijn ontwerpen is de binnenruimte een belangrijk onderdeel van het totale ontwerp. Het interieur fungeert als een verlengstuk van de architectuur.

Geen enkel object mag er storend “uitspringen” of de minimalistische totaalindruk tegengaan. Om aan deze eis te voldoen, werden alle vaste elementen in de wooninrichting individueel ontworpen en vervaardigd door een timmerman, ook het keukengedeelte.

De keuken: schoonheid en functionaliteit

Zowel de esthetische look als de functionele indeling van de keuken werden ontworpen onder professionele begeleiding van keukenstudio Van Gils Keukens. De opdrachtgever, een enthousiaste hobbykok, droomde van een volledig witte, minimalistische keuken.

Om de ruimte meer diepte te geven, werd het witte kookeiland aangevuld met hoge zwarte kolomkasten, die zich vanaf de begane grond via verschillende verdiepingen naar het dak uitstrekken.

Het keukenblok als centraal element in huis maakt indruk met zijn heldere vorm en elegantie. Deze visuele indruk mag niet verstoord worden door andere elementen. Daarom koos Van Gils Keukens voor een naadloos ingebouwde spoelbak en het stijlvolle, vlak ingebouwde BORA Basic, waarbij kookveld en kookveldafzuiging in één apparaat worden gecombineerd.

Het grote voordeel: er is geen afzuigkap die van bovenaf de kookdampen afzuigt. De kok heeft altijd een vrij, onbelemmerd zicht op de eetruimte en kan tijdens het koken met zijn gasten praten.

Effectief en elegant

BORA Basic …

Naast het stijlvolle ontwerp was er nóg een belangrijke reden waarom in deze open, loftachtige architectuur voor een kookveldafzuiging van BORA werd gekozen: de efficiëntie van het gehele systeem.

Door geurtjes en kookdampen direct bij het kookveld af te zuigen, kun je rekenen op schone lucht in alle kamers van het huis. Anders was het niet mogelijk geweest om zo compromisloos zonder wanden te werken.

De compacte constructie van BORA Basic garandeert je bovendien maximale opbergruimte voor pannen en ander keukengerei.

Over BORA

BORA Lüftungstechnik GmbH is gevestigd in het Opper-Beierse Raubling en is sinds 2007 succesvol ontwikkelaar en verkoper van kookveldafzuigsystemen die, met behulp van een gepatenteerde technologie, kookdampen naar beneden afzuigen.

De innovatieve productlijnen BORA Professional, BORA Classic, BORA X Pure, BORA Pure en BORA Basic worden in 60 landen over de hele wereld verkocht.

De visie van Willi Bruckbauer, de oprichter van BORA: het einde van de afzuigkap. Het door hem ontwikkelde patent biedt heel wat voordelen: de hoogwaardige systemen zijn efficiënter dan de traditionele afzuigkappen, ze zijn zeer stil, energiezuinig en makkelijk schoon te maken.

Ze zorgen voor een maximale ontwerpvrijheid en een vrij, onbelemmerd zicht in de keuken.

Meer over het BORA klik hier

Fotografie | Yannick Milpas

Met dank aan | design by icoon.be architecten bvba & Van Gils Keukens

Toegepaste keuken van BORA.