Home » Unieke verbouwing van een grachtenpand uit 1671 in Amsterdam:

Unieke verbouwing van een grachtenpand uit 1671 in Amsterdam:

Door Aty Verschuren

Door architectenbureau Designa zijn wij benaderd om mee te werken aan de verbouwing van dit rijksmonument uit het bouwjaar 1671 (!). De gehele verbouwing van dit grachtenpand in Amsterdam is in beeld gebracht in aflevering 2 & 3 (seizoen 8) van het populaire “van Woonvilla naar Droomvilla” tv-programma op RTL4.

Martijn de Wit

Met zo’n hoog afwerkingsniveau en een samenwerking met uitsluitend de beste vakmannen was het aan ons de schone taak een prachtige basis voor het interieur te realiseren. In nauw overleg met alle de klant en architect zijn wij hierbij uitgekomen op onze uitzonderlijke Urbanwood – Preveza

Martijn de Wit

Naast de unieke kleur is er ook gekozen voor een extra brede plank van 26 cm én is het hout uitgeselecteerd om zo uitsluitend rustige en egale planken te gebruiken. Een minimale velling tussen de planken maakt het plaatje compleet. Een wonderschoon en rustig geheel waarop zowel de moderne inrichting als de monumentale elementen van het gebouw goed tot uiting komen.

Martijn de Wit

Maar de vloer doet meer, zoveel meer. De prachtige houten delen worden van onder verwarmd door middel van vloerverwarming én zomers gekoeld door middel van hetzelfde systeem. Daarnaast is de Urbanwood – Preveza van een bijzonder sterke beschermlaag voorzien, waardoor de vloer ook doorgelegd is in de keuken.

Logo Martijn de Wit
close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief