Uw passende eetkamerstoel

De juiste stoel voor de tafel

De eetkamerstoel wordt in een gemiddeld gezin het meest gebruikt. We zitten het meest aan een tafel om te eten, werken, spelen en gewoon na te tafelen. We houden er gesprekken, discussies en maken af en toe ruzie. De stoel deelt mee in de emotie. Wiebelen, draaien, verschuiven, knoeien en morsen. De stoel heeft het zwaar.

Comfort

Een stoel dient comfortabel te zijn. Een stoffen stoel zit prettiger dan een harde houten stoel, zeker als u er lange tijd op zit. Een zachte stoel met een bekleding van stof of leer nodigt meer uit voor chillen.

Comfort wordt ook bepaald door armsteunen. Zeker wanneer u langdurig zit is het prettig om uw armen te ondersteunen. Deze ondersteuning draagt bij aan een ergonomische zithouding en maakt dat u langer en comfortabeler in eenzelfde positie kunt zitten.

Combinatie

Belangrijk is om na te gaan welke functies de eettafel heeft. Zijn er verschillende functies? Combineer deze met verschillende stoelen.

Ga voor een combinatie van eetkamerstoelen. Mix en match niet alleen stoelen in diverse kleuren en materialen, maar varieer ook in stoelen met én zonder armleuning. Zo heeft u extra comfort wanneer u dat wenst, maar houdt u de eethoek ook luchtig.

Trend

Het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen blijft de trend. Als materiaalkeuze kunt u denken aan hout, leer kurk en rotan. Deze natuurlijke materialen met aardse tinten, versterken de warme kleuren die in 2020 populair zijn. Na wat bladeren in design woonbladen trof ik een stoel aan die ogenschijnlijk uit één stuk leek gemaakt.

De verbindingen in het hout, zoals tussen frame en leuning, zijn zo verfijnd dat u ze niet voelt. Ze zijn alleen van dichtbij te zien door het verschil in richting van de nerven. Het ontwerp van de Hiroshima stoel is van Naoto Fukasawa, een beroemde Japanse ontwerper. Hij wilde een stoel maken die comfortabel is, ongeacht hoe lang u erin zit.

Een stoel heeft gemiddeld 70 centimeter ruimte nodig heeft in de breedte. Hierin wordt de breedte van de stoel én de ideale afstand van 10 centimeter tussen twee stoelen meegerekend. U heeft immers ook ruimte nodig om te gaan zitten en de stoel te kunnen verschuiven. Let bij de stoel met armlegger dat de stoel onder de tafel past.

Met dank aan | Goossens Wonen

Klik hier om de eetstoelen te bekijken.