Home » Vakantie in eigen tuin

Vakantie in eigen tuin

Door Lisette Trinthamer
tuin met poolhouse Kees Marcelis Hendriks Hoveniers

Luxe poolhouse  en zwembad

Om de uitstraling van de ruime achtertuin aan te laten sluiten bij het statige en luxe herenhuis, schakelden de opdrachtgevers Studio Kees Marcelis in. De grootste wensen waren een luxe poolhouse en een zwembad. “Ook vroegen ze ons om het zicht op het achtergelegen flatgebouw zoveel mogelijk weg te werken en daarmee ook voor privacy in de tuin te zorgen”, vult interieurarchitect Kees Marcelis aan. In samenwerking met Hendriks Hoveniers en Heuff Zwembaden realiseerde de creatieve studio een jaloersmakend droomplaatje, dat de verwachtingen van de opdrachtgevers ruim heeft overtroffen.

Perfecte setting voor heerlijke dagen

Het poolhouse ademt luxe, warmte en comfort en kent een grote aantrekkingskracht, zowel overdag als ’s avonds wanneer het prachtig is verlicht en de brandende haardpartij voor extra beleving zorgt. In het interieur van het strak vormgegeven poolhouse paste Studio Kees Marcelis voornamelijk hout toe, dat fraai combineert met het kleurrijke meubilair. “In combinatie met het zwembad vormt het poolhouse natuurlijk een perfecte setting voor heerlijke dagen met familie en vrienden”, lacht Kees, die tevens een fraai terras – voorzien van een buitenhaard – naast de woning realiseerde. “In de ochtend kunnen de opdrachtgevers zich hier heerlijk verwarmen aan de eerste zonnestralen. In de middag en de avonduren beschijnt de zon het zwembad en het poolhouse.”

Zwembad poolhouse Kees Marcelis

Toename van privacy

Door het strategisch planten van twee grote wintergroene pijnbomen is het zicht op – en vanuit – het flatgebouw flink verminderd. Ook het poolhouse zelf draagt uiteraard bij aan de toename van de privacy in de tuin. In de sfeervolle tuin brengt een geraamte van (winter)groene (wolk)hagen het hele jaar een warm en geborgen gevoel in de tuin. Het is een cocktail van grassen en bloeiende vaste planten, dat in ieder seizoen voor een ander sfeerbeeld zorgt.

tuinset Kees Marcelis

Dit project werd gerealiseerd door Studio Kees Marcelis

   Meewerkende partij Hendriks Hoveniers

Laat een reactie achter