Home » Van graanschuur naar modern hotel

Van graanschuur naar modern hotel

Door admin

Waardige transformatie

Hotel Lotrinsky ligt in het kleine wijnstadje Velké Pavlovice in het zuidoostelijke deel van Tsjechië, niet ver van de Oostenrijks-Slowaakse grens.

Gebouwd in 1780 als een graanschuur, werd het barokke gebouw in 1993 bijna volledig verwoest door een brand. EA-architecten uit Brno heeft uit de ruïne een nieuw, buitengewoon hotel ontwikkeld.

Het hoge draagvermogen van de vier verdiepingen tellende schuur, met de daarin opgeslagen goederen, werd indertijd op verschillende manieren gewaarborgd: een kruisgewelf ondersteunt de begane grond, de tweede verdieping wordt ondersteund door stenen pilaren en de derde door massieve houten steunen.

Bij de verbouwing naar het huidige Hotel Lotrinsky werden veel functionele onderdelen van het gebouw uitgebreid gerestaureerd. Stenen pilaren, houten balken en smeedijzeren poorten weerspiegelen de charme van het historische gebouw.

Harmonieus contrast

De 42 bijzondere kamers worden gekenmerkt door hoogwaardige houten vloeren, alsook deuren en inbouwmeubels van robuust, massief hout. Door de combinatie van iconische meubels en een opvallend lichtconcept wordt een harmonieus contrast gecreëerd, dat zich ook voortzet in de moderne badkamers.

Speciaal geselecteerde Duravit-producten sluiten perfect aan bij de in lichte of donkere tinten betegelde badkamers. De wasplaats heeft praktische consoles met vlakke, geïntegreerde inbouwwastafels uit de Vero-serie. ME by Starck-wc”s en accessoires uit de serie Karree maken de hoogwaardige inrichting compleet.

Met dank aan Hotel Lotrinsky, klik hier om meer beelden te bekijken.

Met dank aan Duravit voor de passende producten in de badkamers. Klik hier voor meer informatie.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief