Home » Van oude boerderij naar luxe woondroom

Van oude boerderij naar luxe woondroom

Door admin

Grondige renovatie en restyling

Ruimte, comfort en luxe levenskwaliteit, geborgenheid en het optimaal gebruikmaken van de omgeving. in niets doet de woonboerderij, die Wildenberg Interieurarchitectuur aan een flinke renovatie en restyling heeft onderworpen, denken aan de oude situatie.

“We troffen een vervallen boerderij aan die weinig uitzicht bood op het prachtige landgoed. Voor ons als bureau was het een mooie uitdaging om balans te vinden tussen bestaande, oude details en nieuw aan te brengen materialen”, aldus Stan van den Wildenberg.

Riante woonboerderij

Het ervaren en creatieve bureau Wildenberg interieurarchitectuur paste de gehele indeling van de riante woonboerderij aan op de wensen en het leven van de opdrachtgever, creëerde een prachtig interieurontwerp op maat en tekende voor de styling.

“De volledige indeling van de boerderij pasten wij zo aan dat alle zichtlijnen nu gericht zijn op het uitzicht op het landgoed. Door het realiseren van veel raampartijen, zoals de enorme glazen puien en de toegepaste dakramen, krijgt de woonboerderij een open en licht karakter”, aldus de eigenaar van het in Leusden gelegen bureau.

Sfeervol totaalplaatje

De open leefruimte op de begane grond is met recht riant te noemen. Toch kent het geheel niet de sfeer van een kille balzaal.

Stan: “Dat komt deels door de geslaagde combinatie tussen de toegepaste basismaterialen beton, hout, steen en glas ”“ waardoor het interieur tevens een tijdloos karakter krijgt ”“ en deels door de interieurarchitectuur. Zo verlaagden we boven de zithoek het plafond en wordt dit woongedeelte stijlvol afgebakend door de donkere houten palen. Daarnaast scheidden we de woonkamer subtiel van de keuken door een met leer beklede doorkijkhaard. Het op maat gerealiseerde televisiemeubel maakt het sfeervolle totaalplaatje in de woonkamer compleet.”

Prachtige maatwerkkeuken

Net als in de woonkamer vormt ook in de van alle gemakken voorziene maatwerkkeuken een mooie gietvloer een perfecte basis van de ruimte.

“Het kookeiland ”“ uitgevoerd met twee fraaie barkrukken ”“ en de eettafel hebben beide dezelfde afmeting en zijn zo gepositioneerd dat de bewoners en de eventuele gasten volop kunnen genieten van het prachtige uitzicht op het landgoed. De warme materialen en de stijlvolle verlichting maken de complete ruimte tot een ware eyecatcher”, aldus Stan.

Achter de twee, in voornamelijk hout uitgevoerde wanden in de keuken, positioneerde Wildenberg interieurarchitectuur een bijkeuken en een speel- en gamekamer.

Bijzonder privédomein

Een zeer bijzondere ruimte in de woonboerderij is het privédomein van de opdrachtgevers. “De in de slaapkamer gerealiseerde badkamer en toilet staan los in de ruimte, in de vorm van een huisje. Een wand van dit huisje vormt tevens de achterwand van het bed. De dakramen zorgen voor daglicht op de verdieping.”

“De lichtlijn die loopt van rechtsonder naar linksboven, is verdiept aangebracht achter de afwerking van de kap. Het wasmeubel is op maat gemaakt en ook daaronder is licht aangebracht. Zo lijkt de ruimte groter”, geeft Stan van den Wildenberg aan.

Fotografie: Peter Baas

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief