Home » Van top tot teen indrukwekkend en stijlvol

Van top tot teen indrukwekkend en stijlvol

Door Nicole Zaaijer

Het interieur van het statige herenhuis in een aantrekkelijke straat had een vervallen karakter, dat geen recht deed aan de rijke historie en de grandeur van het pand. Het jonge koppel schakelde Clairz Interior Design in voor een grondige renovatie en voer blind op de expertise, creativiteit en ervaring van Anne-Claire en haar team. Het resultaat van de intensieve samenwerking van ruim een jaar is een meer dan uitnodigend klassiek-modern interieur waarin maatwerkmeubilair, rijke en natuurlijke materialen, met liefde gerealiseerd vakwerk, kunstzinnige verlichting en hoogwaardige accessoires tot in perfectie samensmelten.

clairz

Met liefde en een grote focus op het realiseren van een aansprekend totaalplaatje is de gehele woning aangepakt. Originele details, zoals enkele ornamenten en de imposante schouwen in de living en de eetkamer, zijn gekoesterd en gerestaureerd en verhogen de sfeer in de woning. De statige gang – voorzien van een warm en onderscheidend toilet – leidt de bewoners naar de oogstrelende leefkeuken, waarin het stalen frame boven het eiland voor extra sfeer zorgt en van waaruit ze een fraai zicht hebben op de tuin. In deze tuin realiseerde Clairz Interior Design een sfeervol en comfortabel tuinhuis, voorzien van een haardpartij en de ideale plek voor gezellige zomeravonden.

clairz
Clairz

Perfect huwelijk

De keuken staat in open verbinding met de eetkamer, waarin we een royale eettafel, sfeerverhogende verlichting – perfect verwerkt in het klassieke ornament – en de gerestaureerde schouw vinden. De en-suitedeuren geven de leefruimte extra allure en vormen de scheiding tussen de eetkamer en de living. In de woonkamer aan de straatzijde creëerde Clairz Interior Design pure woonperfectie. Een leefruimte waarin alle meubelstukken, kleuren, accessoires en details elkaar versterken en samen een setting vormen waarin alles klopt. Het handgeknoopte en unieke vloerkleed, de verlichting, het luxe meubilair, de rijke stoffen en het rode marmer van de in ere herstelde schouw … ze omarmen elkaar en laten niet meer los.

Clairz

Op de eerste verdieping van de luxe woning realiseerde Clairz Interior Design onder meer een gym, een exclusieve badkamer voor gasten – voorzien van een losstaand bad voor een stijlvolle haardpartij – en een kinderkamer.

Clairz

Baden onder een sterrenhemel

Nog een verdieping hoger vinden we het jaloersmakende privédomein van de opdrachtgevers, dat het karakter heeft van een exclusieve suite in een vijfsterrenhotel. Warme materialen, comfortabel meubilair, de ongekende luxe van een sauna, een dubbele stoomcabine en een haardpartij zorgen op deze zolder – de balkenstructuur draagt bij aan de sfeer – voor een unieke beleving. Maar de allergrootste luxe vinden we onder het dak aan de achterzijde. Clairz Interior Design voorzag het dak van een groot raam, waardoor de bewoners tijdens het baden een uniek zicht hebben op de historische kern van de stad en in de avonduren baden onder een sterrenhemel

Clairz
clairz
Clairz

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Sarah Wijzenbeek

 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Clairz Interior Design | Indivipro NetherlandsDutch Walltextile Company

SJARTEC | Rupert & Rupert Luxury Living  | Jim Bouwmeester Vloeren

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief