Home » Vanuit het hart ontworpen

Vanuit het hart ontworpen

Daudi Concepts

Door Aty Verschuren

 ‘White sensation’: zo heet het concept achter dit interieur van een villa in de Spaanse kustplaats Marbella. Isabella Filusch, interieurontwerpster en eigenaresse van Daudi Concepts, ontwierp dit prachtige tijdloze interieur voor opdrachtgevers die ze per toeval ontmoette tijdens een culinaire tocht in Amsterdam. “Ik zeg ‘toevallig’, maar eigenlijk geloof ik niet in toeval”, vertelt de interieurontwerpster. “Ik geloof dat het lot ervoor zorgt dat de juiste mensen op je pad komen. Mensen die je kansen bieden. Maar die kansen moet je vervolgens wel zelf met beide handen aangrijpen.” 
 

Het lot speelde drie jaar geleden ook een belangrijke rol bij de oprichting van en naamgeving aan het interieurbedrijf. “Daudi Concepts is vernoemd naar een jonge Afrikaanse butler, die mijn man en ik ontmoetten tijdens onze huwelijksreis. Wij verbleven in een resort op Zanzibar en zijn warme, liefdevolle, genereuze, betrouwbare, servicegerichte en creatieve karakter gaf ons een onvergetelijke huwelijksbeleving”, legt Isabella uit. Terug in Nederland besloot zij dat deze karaktereigenschappen perfect pasten bij wat ze voor ogen had voor haar eigen bedrijf. Daudi concepts was geboren. “Later kwam ik erachter dat Daudi’ in het Afrikaans ‘geliefd’ betekent”, vertelt ze enthousiast. “Dat is toch geweldig? Ik geloof echt dat het zo had moeten zijn.” 
 

Een interieur met betekenis 
Zoals Daudi destijds zorgde voor een onvergetelijke ervaring tijdens de huwelijksreis van het koppel, zo zorgt Isabella en haar team met haar interieurconcepten eveneens voor een blijvende belevenis. “Beleving staat centraal in al onze interieurconcepten”, legt de interieurontwerpster uit. “Wij ontwerpen ruimtes met betekenis. Dat doen we door goed naar onze klanten te luisteren en een oprechte verbinding met hen aan te gaan. Vervolgens ontwerpen we vanuit ons hart. In dit interieur hebben we zoals altijd onze volledige ziel en zaligheid gelegd, alsof het ons eigen huis is.” 

Een tweede thuis 
“Het gaat natuurlijk om een vakantiehuis, maar we hebben geen ‘vakantiewoning’ ontworpen”, vertelt Isabella. “Na uitgebreid te hebben gesproken met de eigenaars, kwamen we er namelijk achter dat ze helemaal geen vakantiewoning wensten, maar juist een tweede thuis. Het koppel wilde zich in Spanje net zo goed thuis kunnen voelen als in Nederland. Daarbij moest het een plek worden waar ze kunnen uitademen en tot rust komen.” Om dat voor elkaar te krijgen, moest alles kloppen: de meubels, het materiaalgebruik, het lichtplan, de routing en natuurlijk de kleurstelling. “Al die elementen samen zorgen ervoor dat je een thuisgevoel creëert”, aldus de interieurontwerpster. 

Work from home 
Er moest ook een werkplek komen, zodat de eigenaars langere tijd in Spanje kunnen verblijven en de woning echt als tweede thuis kunnen gebruiken. Bijzonder aan deze werkplek is het negen meter lange “organische” dressoir, dat speciaal voor deze klanten is ontworpen en waarin allerlei functies zitten ‘verstopt’, zoals een ingebouwde en weggewerkte printer. Met zijn organische, ronde vormen verwijst dit prachtige meubel naar de zee en de golfbaan Santa Clara, twee geliefde plekken in Marbella. 

White sensation 
Wat gelijk opvalt aan dit interieur, is het gebruik van de verschillende tinten wit. Isabella:De wens van de klant was om het interieur heel licht te houden. Bovendien verwijst dit opnieuw naar de omgeving: de buitenkant van de villa en de andere woningen in deze gated community zijn eveneens wit. We wilden graag van buiten naar binnen ontwerpen en andersom. Omdat wit zo’n prominente rol speelt, wilden we er echt een ‘witte sensatie’ van maken.” 

Bezieling 
Ondanks dat er weinig kleur is gebruikt, voelt het interieur totaal niet koud aan. Dat komt onder meer door de aandacht die Daudi Concepts besteedde aan het lichtplan. “Licht speelt in al onze interieurs een belangrijke rol”, vertelt de interieurontwerpster, die de hbo-opleiding Lichtontwerp volgde aan de Lighting Design Academy in Amersfoort. “We hebben bewust gekozen voor sierlijke designverlichting, die niet alleen functioneel is, maar ook zorgt voor sfeer. Ook dankzij de grote verscheidenheid aan stoffen en materialen en de bijzondere op maat gemaakte meubels voelt het interieur warm, gezellig en luxe aan. Alles is met zorg uitgezocht, ontworpen en toegepast. Je voelt dat er een visie achter zit en dat het interieur een ziel heeft.  

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief