Home » Veelzijdig vakmanschap

Veelzijdig vakmanschap

Door admin

Bijzondere metamorfose

Het monumentale kloostercomplet Mariënhage – gelegen in het hart van Eindhoven ”“ heeft een fraaie en bijzondere metamorfose ondergaan. Uiteraard met respect voor het rijke verleden en de monumentale waarde van het erfgoed.

Initiatiefnemers van dit indrukwekkende project zijn de pater Augustijnen, de Gemeente Eindhoven, coÁ¶peratie DELA en de provincie Noord-Brabant. Het resultaat mag er zijn. Eindhoven is een stedelijke en door groen omgeven hotspot rijker. Een van de vakbekwame bedrijven die een grote rol speelden tijdens de renovatie is Verhaag uit het Limburgse Sevenum. 

Montage

Verhaag was verantwoordelijk voor de montage van de plafonds en wanden en de diverse traditionele parketvloeren in de gerenoveerde bouwdelen. In totaal realiseerde het ervaren kwaliteitsbedrijf hier 6000 m² metalen staander-wanden, 3700 m² gipsplafonds, 850 m koven, 2100 m² Fermacell-vloeren, 120 m² akoestische plafonds, 200 m² systeemplafonds en 2500 m² traditionele parketvloeren. Voor het familiebedrijf, dat al ruim een eeuw gespecialiseerd is in deze takken van sport, was Mariënhage een van de grotere projecten tot nu toe.  

Door al in een vroeg stadium bij dit project betrokken te zijn, is er met alle partijen nauw samengewerkt, meegedacht en waar nodig bijgestuurd. Samen met haar leveranciers maakte Verhaag het advies van de afwerking.

Ook de expertise van het aanwezige team van monteurs en leggers was beslist van meerwaarde. “Op sommige momenten een echte uitdaging, maar achteraf is iedereen voornamelijk trots op het resultaat”, aldus Carlijn Verhaag.  

Huiselijke sfeer

De mooie houten vloeren geven een warme huiselijke sfeer aan de luxe hotelkamers. In de hotelkamers is gekozen voor een eiken duoplank van 18 cm breed. Deze vloerdelen zijn geschaafd en voorzien van een kleurolie. Daarnaast is voor de vloer in de vele gangen voor een echte eyecatcher gekozen: een eiken visgraatvloer met natuurlijke uitstraling door de duidelijk zichtbare houttekeningen.

Het formaat van het patroon is 14×70 cm en de vloer is wederom afgewerkt met een kleurolie, nadat hij eerst geschaafd en licht verouderd is. De band die de overgang van vloer naar muur extra accentueert, is in een opvallende zwarte beits afgewerkt. Naast de hotelkamers en de gangen komt de bezoeker van Mariënhage de houten vloerdelen van Verhaag ook tegen op de trappen en podia.

Er is goed nagedacht over welke materialen te gebruiken om een prettig verblijfcomfort te garanderen. Dat betreft zeker ook de vele akoestische oplossingen, waarin Verhaag een kennispartner is. Inmiddels bruist Mariënhage en is deze mooie locatie zeker een bezoek waard. Een eeuwenoude plek waar de komende jaren vele voetstappen zullen worden gezet op de vloeren van Verhaag uit Sevenum. 

Bekijk wat Verhaag Parket voor u kan betekenen.

Fotografie: Leon Verstegen

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief