Home » Veilige maar stijlvolle keuken

Veilige maar stijlvolle keuken

Door marketing

Je wilt jouw keuken natuurlijk net als de rest van het huis stijlvol inrichten. Het is daarbij belangrijk dat je de veiligheid niet uit het oog verliest. Hoe kun je stijlvol en veilig met elkaar combineren? We zullen hier een aantal punten uitlichten.

Schakelmateriaal plaatsen in de keuken

In de keuken kan schakelmateriaal niet ontbreken. Je hebt schakelaars nodig om het licht in en uit te schakelen. Maar ook stopcontacten om keukenapparatuur op aan te sluiten. Let op dat je dit niet in de buurt van de wasbak plaatst. Vocht en elektra gaan natuurlijk niet goed samen. Je kunt echter nog steeds voor stijlvol schakelmateriaal kiezen. Er zijn verschillende stijlen en kleuren verkrijgbaar.

Neem het schakelmateriaal van Berker. Dit is verkrijgbaar in de standaard kleuren: wit en crème. Je hebt daarnaast ook de keuze uit wat modernere kleuren:

● Aluminium

● Antraciet

● Zwart

Je kunt hiermee vele combinaties maken. Zo vind je altijd een stijl die bij jouw inrichting past. Bij Elektramat zijn al deze kleuren verkrijgbaar. En met de speciale schakelmateriaal keuzehulp kun je eenvoudig jouw schakelmateriaal samenstellen. Zo weet je zeker dat je alle onderdelen hebt.

Gebruik van een kookplaat

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van een kookplaat in plaats van een gasfornuis. Je creëert hier een mooie uitstraling mee in jouw keuken. Als je zelf ook kiest voor een kookplaat, dan is het belangrijk dat je deze op de juiste manier aansluit. Bij een 1 fase groepenkast kun je kiezen voor een fornuisgroep. Bij een 3 fase groepenkast is het mogelijk om gebruik te maken van een krachtgroep. Dit wordt geadviseerd boven een fornuisgroep.

 

Controleer altijd op wat voor aansluiting jouw kookplaat aangesloten moet worden. Heb je hier zelf niet zoveel verstand van? Laat dan een professional meekijken. Je wilt onveilige situaties natuurlijk voorkomen en lang kunnen genieten van jouw prachtige keuken!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief