Hier moet u op letten met een ventilatiesysteem in huis

Het is belangrijk dat uw woning over een goed ventilatiesysteem beschikt, maar helaas wordt dit nog vaak onderschat.

Met een ventilatiesysteem creëert u een optimaal binnenklimaat, zodat de lucht binnenshuis gezond blijft en er bijvoorbeeld geen schimmel ontstaat. Maar waar moet u precies allemaal op letten met een ventilatiesysteem in huis? Wij geven een aantal tips.

Alleen een ventilatiesysteem is niet voldoende

Vaak wordt er nog te gemakkelijk gedacht over ventilatiesystemen in huis. U zet het systeem aan en klaar is Kees. Maar een ventilatiesysteem kan niet alleen al het werk verrichten.

Zorg daarom ook voor natuurlijke ventilatie door roosters en ramen regelmatig open te zetten. Zo wordt het ventilatiesysteem namelijk geholpen in het aantrekken van verse lucht.

De filters verversen

Een goed ventilatiesysteem bevat filters. Na een tijdje raken deze vol met vuil, wat de optimale werking ervan verhindert. Daarom is het van belang deze filters regelmatig te vervangen.

Let bij het vervangen van de filters goed op de kwaliteit, omdat dit bepaalt hoe lang een filter meegaat. De filters van Ventilatieshop zijn bijvoorbeeld van hoge kwaliteit, waardoor u er lang mee kunt doen.

Laat het ventilatiesysteem altijd aanstaan

Omdat de lucht in huis eigenlijk altijd in beweging moet zijn, is het van belang de huisventilatie altijd aan te laten staan. Zo is er een constante aanvoer van verse lucht. De meeste ventilatiesystemen bevatten meerdere standen, zorg ervoor dat het systeem altijd minimaal op de laagste stand staat.

Ventilatiesysteem schoonmaken

Naast dat de filters regelmatig moeten worden vervangen, moeten ook de onderdelen van het ventilatiesysteem goed worden schoon gehouden.

Maak het ventilatiesysteem twee keer per jaar schoon, zodat het ventilatiesysteem goed zijn werk blijft doen. Kunt u niet bij alle onderdelen? Dan kunt u een bedrijf inschakelen die het ventilatiesysteem komt reinigen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief