Home » Verrassend concept wordt luxe interieur

Verrassend concept wordt luxe interieur

Door admin

Strategische keuzes

“Door het plafond in de hal te verlagen, creëerde ik het gevoel van geborgenheid. Passeer je vervolgens de fraaie aluminium deuren, dan word je blij verrast door de ruimte die de woning biedt en het fraaie uitzicht via de vele raampartijen”, aldus Guy de Vos, die na het zien van de tekeningen het concept voor het interieur van de nieuwbouwwoning bepaalde.

“Aan de voorzijde is de woning heel breed, maar aan de rechterzijde loopt de gevel trapsgewijs af richting de tuin. Via deze gevel hebben de bewoners zicht op de tuin die in een L-vorm om de woning heen loopt. Ik besloot om tegenovergesteld van de drie raampartijen richting de tuin maatwerkkasten te plaatsen om een “veilige” rug richting de buitenruimte te creëren.”

“Zo zie je vanuit de tuin van de woning een grote, donkere eikenhouten maatwerkkast, waarin onder meer de televisie en de haardpartij zijn verwerkt.”

“Door hetzelfde hout rondom de achterwand van de keuken te plaatsen, accentueer ik de volgende “veilige” rug, terwijl de lage kast en de steeds subtieler wordende wandplanken ”“ ook weer uitgevoerd in hetzelfde hout ”“ in de eetkamer het concept compleet maken.”

Hart van de woning

Opvallend is dat je na binnenkomst via de hal al direct in de fraaie keuken staat. Een bewuste keuze van de creatieve designer.

“De opdrachtgevers koken graag en hebben graag vrienden en familie over de vloer. Door de keuken op die plek te situeren, is het echt het hart van de woning, van waaruit je altijd in contact staat met de kinderen of gasten die in andere ruimtes verblijven.”

“Zo voel je je niet verloren als je achter het fornuis staat. Net als tussen de hal en de keuken kozen we voor een aluminium deur tussen de keuken en de eetkamer, wat ook weer bijdraagt aan de connectie tussen de op de begane grond aanwezige mensen.”

De deuren, de keuken én de trap zijn samengesteld aan de hand van ontwerpen van Guy de Vos.

Kloppende woning

De sfeer in de woning is warm, luxe en huiselijk.

De visgraatvloer contrasteert op fraaie wijze met de donkere maatwerkkasten en de raampartijen zorgen voor een prettige lichtinval in de woning.

“We zijn tot een interieur gekomen dat perfect aansluit op de geambieerde uitstraling van het gehele plaatje. Een interieur met een luxe en warme uitstraling. Door niet in hokjes en afgesloten ruimtes te denken, maar te kiezen voor een open structuur, wordt dat prettige gevoel versterkt. De woning klopt”, aldus Guy de Vos, die spreekt van een leuk proces dat hij samen met zijn opdrachtgevers doorliep.

“Het zijn vriendelijke en toegankelijke mensen die bij de start van de samenwerking nog niet zo goed wisten wat er mogelijk was op het gebied van design maatwerk en interieurs. Gedurende het traject kregen ze daar steeds meer feeling voor. Dat is als designer leuk om mee te maken.”

Een keuken als meubelstuk

Realisatie dankzij Goergen Keukens Stein

Door goed naar de wensen van de opdrachtgevers te luisteren, in kaart te brengen hoe ze als gezin de keuken willen gebruiken en te vragen naar welke stijl en materialen hun voorkeur uitgaat, komen wij als keukenspecialist tijdens onze gesprekken steeds meer tot het ontwerp van hun echte droomkeuken op maat”, legt Marc Hermans, vestigingsmanager van Goergen Keukens in Stein, uit.

De strakke, moderne en warme keuken is onder meer voorzien van apparatuur van de topmerken Siemens, Bora en Quooker.

Tijdens de persoonlijke gesprekken met de opdrachtgevers werd al snel duidelijk dat ze geen standaard keuken wensten.

“Ze wilden een keuken die echt onderdeel uitmaakte van het totale interieur. Een keuken als meubelstuk. Dat zie je ook duidelijk als je naar het totaalplaatje kijkt. Het eindresultaat is mooier dan ze hadden durven dromen, zo gaven ze later aan. Ook zijn ze zeer te spreken over onze service en de persoonlijke begeleiding”, aldus de bevlogen vestigingsmanager van het familiebedrijf met meer dan negentig jaar ervaring op het gebied van persoonlijke en luxe keukens.

Goergen Keukens heeft showrooms in het Limburgse Stein en het Brabantse Son.

Prijsvriendelijk alternatief voor stalen deuren

Realisatie dankzij ALUX Doors

Via de handige en duidelijkheid scheppende configurator op de website van ALUX Doors stelde het echtpaar twee dubbele metalen deuren met glas samen.

Naast het feit dat ze een duidelijke impressie van de deuren ”“ inclusief de vlakverdelingen ”“ op hun scherm zagen, kregen ze ook direct een duidelijke prijsindicatie.

Enthousiast en content over de uitstraling en het geïndiceerde bedrag vroeg de heer des huizes een offerte aan en binnen 24 uur wist het echtpaar wat de deuren, inclusief het inmeten en het plaatsen, zou gaan kosten.

De metalen deuren met glas van ALUX Doors zijn in grote lijnen vergelijkbaar met een stalen deur.

Over de verschillen is Jaap van den Hardenberg van het bedrijf duidelijk: “De profielen worden gemaakt van het duurzame materiaal aluminium. Aluminium brengt veel voordelen met zich mee. De profielen van een metalen deur zijn ranker (slechts 30mm in aanzicht), strakker (kleinere radius) en symmetrisch en ogen daardoor rustiger.”

“Daarnaast zijn de deuren ook nog eens 15% lichter dan een stalen deur en daardoor wat makkelijker te hanteren, zonder dat dit ten koste gaat van de stevigheid. Ook roest aluminium niet, waardoor het ook zeer geschikt is in natte ruimtes. En niet onbelangrijk: de prijs is een stuk vriendelijker dan een stalen deur.”

In het door Guy de Vos ontworpen interieur gelden de metalen deuren van ALUX Doors als sfeermakers en zorgen zij dat de bewoners ”“ ook als de deuren zijn gesloten ”“ met elkaar in contact staan.

Uitnodigende sfeermaker in de hal

Realisatie dankzij Sonnemans Trappen 

De door Sonnemans Trappen uit het Limburgse Meijel gecreëerde dichte Z-trap geeft sfeer en warmte aan de indrukwekkende entree van de woning.

De eikenhouten maatwerktrap is op locatie tot op de millimeter nauwkeurig vervaardigd, oogt superstrak en sluit aan op de wensen van de bewoners én op de stijl van de rest van het interieur.

Het toegepaste hout is door de bij het project betrokken parketteur met olie behandeld, zodat qua kleur een eenheid ontstaat tussen de vloer en de trap. Een verdieping hoger realiseerde het uit 1978 stammende familiebedrijf een open eikenhouten trap.

“Wij maken hoogwaardige trappen op maat die passen bij de stijl van de woning en die uitnodigen om naar boven te gaan”, aldus Frans Sonnemans, samen met zijn vrouw Anja eigenaar van Sonnemans Trappen. Naast het echtpaar zijn acht ervaren en gemotiveerde medewerkers dagelijks aan de slag om bijzondere droomtrappen te realiseren.

“Kwaliteit staat bij ons voorop. Zowel in ontwerp als in uitvoering. Die kwaliteit vloeit voort uit de combinatie van ouderwets vakmanschap en het gebruik van de laatste ontwerp- en productiemethoden. Ambacht en innovatie gaan bij ons hand in hand en tillen elkaar naar een hoger plan.”

Fotografie | Peter Baas

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Guy de Vos | ALUX Doors B.V.

Goergen Keukens Stein | Sonnemans Trappen

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief