Home » Verrassende en warme interieurs van RICHARDS design

Verrassende en warme interieurs van RICHARDS design

Door Nicole Zaaijer

Anders denken zorgt voor unieke beleving

“Ik heb in mijn leven nog nooit zo’n mooie kapsalon gezien, ik heb er geen woorden voor en ik ben sprakeloos. Ik ben je echt super-dankbaar”, appt de blije en trotse eigenaresse van Nicolien’s Haarmode na de oplevering van haar luxe salon naar Marije Richards. De designer ontwierp tevens  het nieuwe en verrassende interieur van de barbershop, in de kelder van hetzelfde pand. Door anders dan anders te denken en het ontwerp vanuit de klant te benaderen, kwam de bevlogen designer tot een stijlvol, warm en uniek eindresultaat.

wachtruimte

‘Waarom zitten we in een kapsalon altijd met het gezicht naar een wand en waarom zitten de klanten van elkaar afgeschermd?’ Deze vragen stelde Marije zichzelf toen ze startte met het interieurontwerp van Nicolien’s Haarmode. Een bezoek aan de kapper is immers een uitje, een moment voor jezelf om heerlijk van te genieten. Een ervaring waarnaar je kunt uitkijken. Een gelegenheid om je te laten verzorgen en om interactie te hebben met de kapper en met andere klanten. Vanuit die gedachte kwam Marije tot een ontwerp, waarin centraal in de ruimte een custom made tafel van RICHARDS design de eyecatcher vormt en waaraan de kappersstoelen aan weerszijden zijn gepositioneerd. Klanten die wachten, nemen plaats op de comfortabele bank tegen de zijwand van de salon. De spiegels in het midden van de tafel zijn in een handomdraai te verwijderen, waardoor de mogelijkheden in de ruimte groter worden; denk bijvoorbeeld aan het geven van een workshop voor groepen.

Warmte en karakter

Natuurlijke materialen geven het interieur een warme en zachte uitstraling. Marije paste onder meer een door haar zelf ontworpen ecologisch behang toe, dat is geproduceerd door I AM Design: een print van natuurlijk marmer met een golden touch voor een vleugje exclusiviteit. Het maar liefst vijf meter lange tafelblad heeft een betonlook en combineert fraai met de warmgewalste stalen poten. Verder voegen de toegepaste originele wagonplanken van oud eiken warmte en karakter toe aan de stijlvolle ruimte, waarin wandpanelen zorgen voor een passende akoestiek.

spiegels

Barbershop

Een verdieping lager in het pand ontwierp RICHARDS design een stoere barbershop in de sfeer van een heuse mancave. Ook hier paste Marije natuurlijke materialen toe zoals houten wagonplanken, waardoor een warme en stoere sfeer ontstaat. De ideale plek om in een relaxte omgeving en onder het genot van een whisky of exclusief biertje – het in samenwerking met een lokale brouwer ontwikkelde NICOLIEN Barbiertje – te genieten van een scheer-, knip- en wasbeurt door de ervaren barbier Niels ten Dam.

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

 

Richards Design

Zonegge 1908

6903 GV Zevenaar

Tel: 06-23973151

 

Joost Lijten interieurprojekten

Noord Brabantlaan 303

5657 GB Eindhoven

Tel: 06-81574968

 

RVDB Bouw & Retail Management

Mercuriusweg 9-hs

6971 GV Brummen

Tel: 06-31044020

 

Nicolien’s Haarmode

Tuinstraat 2B

6971 BJ Brummen

Tel: 0575-565236

 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief