Verrijking van het leefgenot

Minimalistische uitstraling

De door Bloot Architecture ontworpen en perfect gedetailleerde uitbouw vormt door zijn minimalistische uitstraling een groot contrast met de klassieke, bakstenen stadswoning.

De creatie bestaat vrijwel geheel uit glas; de aluminium profielen zijn zo rank dat ze nauwelijks een visuele barrière naar de tuin toe vormen. Bij lekker weer kunnen de bewoners de pui voor een groot deel openschuiven, waardoor ze gevoelsmatig in de tuin dineren.

“De uitbouw is breder dan de bestaande woning, waardoor naast de oude en de nieuwe wereld een soort derde wereld ontstaat rondom de zo geliefde en nu zichtbare vijgenboom.”

“In de avonduren wordt de semiomsloten buitenruimte aangelicht, wat zorgt voor een fraai schouwspel”, aldus Tjeerd Bloothoofd.

Verbinding tussen oud en nieuw

De eyecatcher in de met natuurlijk licht overgoten uitbouw is de imposante maatwerkkeuken, die onder meer bestaat uit een marmeren werkblad, blauwstaal en een houten achterwand. Tjeerd: “Net als de nieuwe gevlinderde betonvloer steekt deze wand door in het reeds bestaande gedeelte van de woning, waardoor oud en nieuw met elkaar worden verbonden en vermengd.”

Zowel de architect als de bewoners zijn zeer te spreken over het resultaat van de samenwerking. “Voor hun gevoel koken, eten en leven ze half in de tuin. Mét zicht op de prachtige vijgenboom.”

Charmante vijgenboom

“De bewoners wensten meer licht en ruimte in de woning en een meer open verbinding met de tuin”, kijkt architect Tjeerd Bloothoofd terug op de start van de samenwerking.

De eigenaar van Bloot Architecture vervolgt: “Aan de zijkant van de woning staat een vijgenboom waar ze zeer van zijn gecharmeerd, maar die was in de bestaande situatie niet te zien. Aan mij de taak om die boom meer bij het dagelijkse leven te betrekken.”

Fotografie: Christian van der Kooy.

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Bloot ArchitectureAannemersbedrijf L.R. Treep | Gaggenau Flagship Showroom