Home » Vertalen van woonwensen

Vertalen van woonwensen

Door admin

Veelzijdigheid als grote kracht

“Een duidelijke meerwaarde zijn, de verwachtingen van de opdrachtgever overtreffen en uiteindelijk samen met de opdrachtgevers een voor hen ideale woning realiseren.”

“Een huis dat aansluit op het leven van de bewoners en voelt als een thuis. Dat is ons grote doel”, omschrijft Steven Biesiot de drijfveer van zijn architectenbureau BB architecten. Naast de aanwezige creativiteit en ervaring benoemt hij de veelzijdigheid als grote kracht van zijn bedrijf.

“We hebben alle relevante disciplines onder één dak, waardoor we de opdrachtgever tijdens het gehele proces – van een nieuwbouw tot een grondige renovatie – kunnen adviseren, begeleiden en ontzorgen.”

Transformatie van bestaand vastgoed

BB architecten maakt zich sterk voor de transformatie van bestaand vastgoed. Te denken valt aan een leegstaand kantoorpand, dat na een verbouwing huisvesting biedt aan studenten of een leegstaand bedrijfspand, waarin gezinswoningen worden gecreëerd.

Steven Biesiot: “Niet alleen om redenen als duurzaamheid en de conservatie van erfgoed, maar ook omdat het geweldige kansen biedt: bestaande kwaliteiten worden verrijkt door moderne toevoegingen. Een gebouw wordt weer voor vele jaren in het hart gesloten. Wij zien dat als de grootste uitdaging van hedendaagse architectuur, zowel in ontwerp, techniek als regelgeving. En in alle onbescheidenheid: we zijn er goed in.”

Villa K Breda

Woondromen

Het veelzijdig opererende en in Breda gelegen BB architecten maakt naam met moderne woningen in het hogere segment. Heldere en herkenbare vormen en grote glaspartijen kenmerken de spraakmakende ontwerpen van het middelgrote architectenbureau.

“Binnen het door de opdrachtgevers gestelde kader van wensen en eisen experimenteren we met materialen, technieken en toepassingen en creëren zo uiteindelijk een unieke, maatwerkwoning. Bij het ontwerp houden we overigens niet alleen rekening met de wensen van de opdrachtgever, maar kijken we ook heel sterk waar de locatie waarop de nieuwbouw of renovatie plaatsvindt om vraagt.”

“Door beide zaken goed te combineren, kom je tot het perfecte eindresultaat”, aldus de ervaren architect.

Villa K Breda

Villa B Breda

“Om optimaal te genieten van het weidse landschap is deze moderne villa wat opgetild van het maaiveld. Zo zijn de weilanden van Wolfslaar goed te zien vanuit de woonkamer. De nieuwbouwvilla heeft een brede lay-out, zodat alle vertrekken op de tuin zijn georiënteerd. Dit laatste was een uitdrukkelijke wens van het gezin met vier kinderen, die allemaal graag aan de achterkant slapen.”

“Een uitgestrekt zwevend terras versterkt de tuinbeleving in de achtergelegen woonkamer en keuken. Verrassend voor de passant: de hal biedt een kijkje dwars door de woning naar het achterland.”

Villa K Breda

Villa K Breda

“Visueel heeft deze villa in de Bredase wijk Ruitersbos een metamorfose ondergaan, technisch hebben we vooral de bouwmassa verlengd. Door de ramen en deuren te verleggen en te verbreden, oogt de voorkant nu als een rustgevend geheel. De entree is naar de voorzijde verplaatst en de garage is nu inpandig.”

“Bestaande aanbouwen aan de linker- en rechterkant hebben we gelijkgetrokken om meer eenheid te creëren. In de eenvoud van het nieuwe ontwerp schuilt de grootste kracht.”

Villa B Breda 

Villa B Breda

Villa B Ulvenhout

“De heldere vormen van deze moderne villa tonen onmiskenbaar de handtekening van BB architecten: duidelijk gedefinieerde ruimtes en dik aangezette gevelranden. De zijvleugel van deze nieuwe villa heeft een verdiepingshoogte van maar liefst vier meter, die de woonkamer en bibliotheek extra lucht en licht geeft.”

“Specifieke wens: een maximale tuinbeleving. Daarom zijn overgangen van binnen naar buiten georiënteerd op de zonnestand door de dag heen. Een groot overstek dient als zonwering, zonder het daglicht in de woning te hinderen (door een forse lichtstraat).”

“De bakstenen schoorsteen geeft een prettig contrast met de witgepleisterde gevel.”

Villa B Ulvenhout

Fotografie | Frank Poppelaars 

Meer weten over onze professional BB Architecten? Klik hier

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief