Home » Vervullen van een woondroom

Vervullen van een woondroom

Solarlux

Door Veerle van Heertum
Solarlux GmbH

Een eigen huis met wooncomfort, lichte kamers, zicht op de tuin en veel speelruimte voor het verwezenlijken van eigen ideeën. De serre maakt van de bestaande jaren zeventig woning een modern thuis. 

Transparante warmtebrug 

Om nog meer woonruimte te verkrijgen en tegelijkertijd de thermische isolatie sterk te verbeteren werd er een imposante serre aangebouwd. Deze strekt zich uit over de gehele breedte van het huis en omvat zowel het terras als het voormalige balkon op de bovenverdieping. Aangezien het uitstekend geïsoleerde aluminium dak van de Solarlux serre de gevel van het huis volledig omhult, konden de oude slaapkamerramen op de bovenverdieping behouden blijven. Het voormalige balkon is nu een highlight in het ontwerp en doet dienst als galerie. Door de royale glasvlakken stroomt veel daglicht naar binnen.  

Royale openingsmogelijkheden 
De lange gevel naar de tuin is voorzien van een glazen vouwwanden. De wand kan over de gehele breedte worden geopend, zodat binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Een drempelvrije vloerrail zorgt voor eenvoudige toegang tot de tuin. Om de serre het hele jaar door te kunnen gebruiken, zijn er zonweringen en plisségordijnen in opgenomen. Deze beschermen ‘s zomers tegen te hoge temperaturen en voorkomen verblinding. Met de nieuwe aanbouw is een licht, riant huis ontstaan, dat binnen en buiten perfect met elkaar verbindt en alle woonwensen van de opdrachtgevers in vervulling heeft doen gaan. 

Ontdek de vele vaardigheden van Solarlux

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief