Villa voorzien van een eigentijds interieur

Indeling van levensloopbestendige villa

Met op maat gemaakt meubilair, een uitgewerkt lichtplan en aanpassingen in de indeling, kreeg de imposante villa een tijdloze uitstraling.

De woonkamer met gepositioneerde haard draagt bij aan het stijlvolle karakter. Daarnaast treft u een klimaatkamer aan voor de wijncollectie en een bioscoop met bar en biljart.

Tevens is de woning levensloopbestendig gemaakt door de ingebouwde lift.

Het moderniseren van de 25 jaar oude villa

Oorspronkelijk wilden de bewoners alleen de keuken en zitkamer van hun 25-jaar oude villa moderniseren.

“Maar toen zij onverwacht werden geconfronteerd met ernstige mankementen, zoals lekkages in de koperen waterleidingen, en er enige tijd later ook nog eens boktor in het dak bleek te huizen, besloten zij hun woning grootscheeps te renoveren”, zegt Joep Dijkstra van Eliëns Interiors.

“Samen met architectenbureau Arc3 en interieurvormgever Sanne Frenier was hij verantwoordelijk voor het totaalconcept. In de realisatie- en uitvoeringsfase werd samengewerkt met diverse partners. “Alles gebeurde uiteraard in nauw overleg met de bewoners”,zegt Joep Dijkstra.

“Samen met hen hebben we keuzes gemaakt en zijn we tot een totaalconcept gekomen waarin de indeling, aankleding en afwerking naadloos op elkaar aansluiten. Met onze ervaring en expertise hebben we de wensen van de bewoners vertaald naar een stijlvolle, tijdloze woning die helemaal bij hen past.”

Interieur-metamorfose

Anderhalf jaar woonden de eigenaren elders om ruim baan te geven aan de metamorfose. Alleen de constructieve delen van het huis bleven staan. Het volledige interieur inclusief de indeling werd aangepast.

Het resultaat is indrukwekkend. De magnifieke entree, de lichte woonkamer met schitterend uitzicht op de tuin en de indeling van de ruimtes. Elk detail is doordacht. Van de klinken tot de kunstwerken, van de klimaatbeheersing tot de ingebouwde Ipads. Zo kan de domotica worden bedient. Nergens is op bezuinigd, niets oogt standaard en overal is consequent gekozen voor de hoogste kwaliteit.

Comfortabel en verfijnd

Toch is de villa absoluut niet over de top. De ruimtes zijn weliswaar verre van bescheiden wat betreft afmeting, maar het gebruik van terughoudende kleuren en de toepassing van natuurlijke materialen geven de villa een warme en uitnodigende sfeer.

Dat begint bij de gastvrije entree die je langs het thuiskantoor en televisieruimte als vanzelfsprekend naar de woonkamer leidt. Overal op de begane grond loopt de witte marmeren vloer door.

De strakke vloer gelegd zonder voegen geeft de royale woonkamer een moderne sfeer en zorgt voor eenheid en rust. De centrale open haard is tweezijdige geopend en biedt zowel vanuit het zitgedeelte als de eetkamer een prachtig zicht op het haardvuur.

Riante banken, uitgekiende kunstwerken, de high end geluidsinstallatie, bijzondere accessoires en eenvoudig te bedienen domotica maken het geheel tot een comfortabele living.

Groene kleur

Op de hele begane grond is gekozen voor een akoestisch koelplafond, dat zomer en winter zorgt voor een continue temperatuur en een aangename beleving van het geluid.

In de ruime leefkeuken, waarvoor twee ruimtes zijn samengevoegd, is gekozen voor veel groen om de overgang tussen binnen en buiten zo klein mogelijk te maken.

De leren stoelen zijn mosgroen net als het tapijt in de eethoek. Ook de deurtjes van de op maat gemaakte keuken dragen een zweem van groen. De gordijnen met groen motief omlijsten de hoge ramen en trekken je blik als vanzelf door het raam naar buiten.

Levensloopbestendig dankzij lift

Via de monumentale marmeren trap bereik je de ruime bovenverdieping. Alle slaapkamers zijn voorzien van ingebouwde airco. De mastersuite is toegankelijk met een lift, waardoor de woning levensloopbestendig is.

“De realisatie van de mastersuite en vooral het plaatsen van de lift was onze grootste uitdaging”, zegt Joep Dijkstra van Eliëns Interiors. “Gelukkig kwam architectenbureau ARC3 met een passende oplossing. Hierdoor konden we niet alleen de mas- tersuite naar wens inrichten, maar ontstond er op de begane grond ook ruimte voor een klimaatkamer voor de wijncollectie van de eigenaren.”

De ruime slaapkamer is voorzien van inloopkasten van cederhout en een luxueus afgewerkte en suite badkamer met inloopdouche en vrijstaand bad.

“Ondanks de grootte van de slaapkamer is het door de inrichting en afwerking een heerlijke plek geworden”, benadrukt Joep Dijkstra. “Een persoonlijke ruimte met een mooie intieme sfeer waar de eigenaren zich graag terugtrekken.”

Fotografie: Raphaël Drent.

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Eliëns Interiors Eindhoven 

Arc3 | S Design Interiors