Home » Vlechtwerk van meesterschap

Vlechtwerk van meesterschap

Door admin

Braid: Meesterschap, creativiteit en duurzaamheid

Sinds het betrekken van het pand in Waalwijk begin 2020, heeft Alphenberg leather de beschikking over een geweldig eigen atelier. Het is een broedplaats van innovatie. In de montagehal, wordt creativiteit geboren en groeit het proces van onderzoek naar mogelijkheden. De ene keer samen met ”“ of in opdracht van ”“ designers of architecten maar soms ook omdat zich mogelijkheden voordoen waar we niet eens naar op zoek waren.

Oude technieken in een gloednieuwe uitvoering

Een prachtig voorbeeld van een recente ontwikkeling is “vlechtwerk”. Een eeuwenoude techniek waar iedereen op zijn eigen manier wel eens mee te maken heeft gehad, dat merkt u vooral aan de reacties. Vlechtwerk voelt vertrouwd en toch hebben we het weten om te buigen naar een volledig nieuw concept.

Het idee van de vlecht en het ontwerp komt uit de studio van Wolterinck in Laren. Een duurzame oplossing voor een luxe wandafwerking op basis van leer, met een eigen karakter en volledig uit restmateriaal van de leerverwerking opgebouwd. In samenwerking met Alphenberg, die de techniek ontwikkelde, ontstond een vlechtwerk.

Verbondenheid

Braid is gemaakt van de leersoort die Alphenberg in haar collectie vertegenwoordigt onder de naam Boxer, met een stoere en egale toplaag waarin lichte kleurschakeringen zichtbaar zijn. De basis bestaat uit repen leer, gesneden uit restmateriaal, voorzien van een sierstiknaad en verwerkt tot tegels van 32 x 32 cm.

De tegels kunnen onderling worden verbonden met elkaar zonder dat u dat ziet. Daardoor ontstaat het effect van eindeloze banen. Wat u normaal niet door de beperking van een huid kunt bereiken. Braid is geschikt als wandbekleding, zowel op rechte als op rondlopende wanden.

Dit project is gerealiseerd door ALPHENBERG en mede mogelijk gemaakt door Wolterinck Laren

Voor meer inspiratie klik HIER

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief