Home » Vleugje jaren ’30 met een moderne touch

Vleugje jaren ’30 met een moderne touch

Door Aty Verschuren

Op een hoekperceel in een aan een natuurgebied grenzende nieuwbouwwijk ontwierp Maxim Winkelaar Architects een royale en duurzame woning, met een oogstrelend exterieur en een interieur met een open karakter dat baadt in het natuurlijke licht. Het uitnodigende zwembad en de sfeervolle overkapping completeren het stijlvolle totaalplaatje.  

Maxim Winkelaar

De gevels zijn volgens de traditie van de jaren 30architectuur opgebouwd”, wijst architect Maxim Winkelaar naar het exterieur van de woning, dat bestaat uit een plint van metselwerk, een groot vlak van stucwerk en horizontale zwarte houten delen. “Het rieten dak voegt warmte toe aan het totaalbeeld en de houten delen zijn ruw afgewerkt, waardoor de woning een landelijke touch krijgt. De entreepartij is asymmetrisch in het gevelbeeld geplaatst, zodat praktischere ruimte in het interieur ontstaat. Het smalle raam boven de voordeur geeft veel licht in het trappenhuis.  De woning is verder voorzien van alle nieuwe voorzieningen als domotica, speciale isolerende beglazing en een warmtepomp met koelingsmodule. 

Maxim Winkelaar
Maxim Winkelaar

Licht en ruimte  

Bij binnenkomst word je als bezoeker overweldigd door een zee van ruimte en licht. Het prachtige gevolg van de gecreëerde vide van maar liefst zes meter hoog en de grote glaspartijen – de raampartij op de hoek is van grote schoonheid – richting de natuurlijke omgeving. De leefruimtes zijn ruim opgezet en staan met elkaar in verbinding. Bijzonder is de werkkamer van de heer des huizes die op een entresol is gesitueerd. Naast het luxe kantoor bevindt zich op deze verdieping het privédomein van de opdrachtgevers , dat bestaat uit een luxe slaapkamer, comfortabele badkamer en fraaie inloopkast. Op de bovenste verdieping bevinden zich de kinderslaapkamers met een eigen badkamer.  

Maxim winkelaar

Fotografie: Anne van Houwelingen 

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Maxim Winkelaar Architects B.V. | Aannemersbedrijf Versteeg Utrecht

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief