Home » Vloer als toonbeeld voor passie

Vloer als toonbeeld voor passie

Door admin

Bevlogen vloerexperts

Liefde voor het ambacht blijft onverminderd. De grote drijfveer achter het meer dan 45 jaar tellend familiebedrijf Bloemen Parket. Van vader en moeder op dochter Ingrid, die elke dag opnieuw haar team van bevlogen vloerexperts inspireert en motiveert om de mooiste vloeren te leggen.

“Passie, klasse en kwaliteit zijn de toonbeelden van onze vloeren in moderne woningen tot monumentale kastelen. Gaat niet, bestaat niet”, glimlacht Ingrid Bloemen.

Tikkeltje extra uitstraling

Laminaat, pvc-vloeren, parket of houten vloeren, Bloemen Parket geeft elke toepassing een persoonlijke signatuur.

“Een mooie vloer maakt of breekt de beleving van een ruimte. We kijken samen met de opdrachtgever ”“ particulier of zakelijk ”“ verder dan alleen het product. Houtsoort, bewerking en legpatroon maken het verschil. Geven de vloer net dat tikkeltje extra uitstraling. Daarin willen we excelleren, elke vloer opnieuw.”

Natuurlijk, stoer en chic zetten de toon in interieurs en vloertrends. “De hang naar puur natuur tekent zich af. Hout in allerlei soorten, bewerkingen en legpatronen zorgen voor een perfecte stijlmatch in huis. Patronen die om specifiek vakmanschap vragen.”

Een visgraatvloer, vloeren in Hongaarse punt, Versailles-patroon, wild verband of Hollandse punt blijven vakwerk, dat onze parketteurs voldoening in hun vak geeft.” Ingrid benoemt een recent project.

“Samen met Robuust Maatwerk uit Geleen is bij Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht een prachtige vloer in Versaillespatroon gerealiseerd. Toonbeeld van klasse er kwaliteit.”

PVC: Luxe & gemak

“Door innovatie voorop” is van vader op dochter doorgegeven. “Verwarming op parket blijft een beproefd concept, dat we als paradepaardje graag uitspelen. Maar net zo lief ook nieuwe productontwikkelingen en trends”, waarmee Ingrid doelt op een onstuitbare opmars van pvc-vloeren.

De luxe uitstraling in combinatie met het duurzame karakter en gebruiksgemak zorgen voor een gestaag groeiende populariteit. Ingrid heeft referenties te over: samen met interieurdesigner Hans Kuijten is voor een pvc-vloer gekozen in het restaurantgedeelte van De Geradushoeve.

Slijtvast en nauwelijks van echt parket te onderscheiden. Eenzelfde succesvolle toepassing realiseerden we samen met interieurarchitect Roger Haan in het bargedeelte van familiehotel Voncken in Valkenburg.”

Goud van oud

Vraag je Ingrid naar een andere opvallende trend, antwoordt ze: “We zien een toenemende vraag naar vloeren van reclaimed eikenhout. Hout van afgebroken oude schuren uit Canada, Scandinavië of Oostenrijk en dat als vloer nu een tweede leven krijgt.

De blootstelling aan weer en wind zorgt voor een unieke, robuuste uitstraling. Een bestaande houten vloer een tweede leven gunnen is een andere trend die doorzet.

Opschuren en onbehandeld laten of liever daarna toch milieuvriendelijk behandelen met olie of lak maken van oud weer goud.”  Trends die vloeren een verhaal geven, net als Bloemen Parket zelf.

Klik hier om de mogelijkheden bij Bloemen Parket verder te ontdekken!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief