Volledige ontzorging

2BLEND: bouwen, verbouwingen en interieurs

“Styling, design en regie” zo beschrijft Walter van Lissum, eigenaar van 2BLEND, zijn onderneming.

Voor opdrachtgevers uit het hele land realiseert hij bijzondere projecten: van kleine aanpassingen tot volledige verbouwingen inclusief interieurplan. Van twee-onder-een-kapwoningen tot villa’s: geen project is te groot of te klein voor 2BLEND.

Verloop

2BLEND richt zich op de volledige begeleiding, toepassing van materialen, kleur, afwerking en uitvoering, zodat ruimtes vloeiend in elkaar overlopen.

Deze unieke combinatie van kennis en creativiteit maakt 2BLEND de juiste partner voor de bouw of verbouwing van uw woning, kantoor of winkel.

Ontzorging

Een recent voorbeeld van een project waarin de opdrachtgevers ervoor hebben gekozen om volledig te worden ontzorgd, is een woning in Berkel-Enschot.

Dit betrof een casco woning, die door 2BLEND in vier maanden tijd volledig is afgebouwd. “Laatst vroeg ik de opdrachtgevers: ‘Hoe bevalt het in jullie nieuwe woning, nu het af is?’ Het antwoord was: ‘“We vinden het heel mooi, we zijn er heel blij mee, maar we missen jullie wel.’”

Fantastisch team

De opdrachtgevers hadden zo’n plezier met alle werkers van 2BLEND, dat ze het jammer vonden dat de verbouwing was afgerond. “Dat is wat mij betreft het mooiste compliment dat je kunt krijgen.” Hoe het kan dat de eigenaren een grote verbouwing – iets wat vaak stress oplevert – ervoeren als iets prettigs?

“Dat komt doordat wij werken met een geweldige groep mensen. Ons team straalt rust uit en werkt opgeruimd. Onze werkwijze is heel persoonlijk. Bij ons draait alles om een goede communicatie. De opdrachtgever is verzekerd van een uniek concept met oog voor alle details. Een goed voorbeeld is een opdrachtgever die voor ons concept heeft gekozen om volledig te worden ontzorgd en die met plezier naar de bouw kwam.”

Compleet pakket

Opdrachtgevers die bij 2BLEND komen, willen niet al hun vrije tijd besteden aan het maken van keuzes. Hoe moet de keuken eruit zien? Wat voor deuren moet ik kiezen? Hoe moet het verlichtingsplan eruit komen te zien? Dit soort vragen leggen de opdrachtgevers graag bij 2BLEND neer.

“Aan de hand van de wensen van de opdrachtgever maken wij meerdere voorstellen waarin dit soort keuzes zijn opgenomen. Nadat wij een passende begroting en een afgestemd bouwplan hebben gepresenteerd, worden de juiste bedrijven, producten en leveranciers geselecteerd en kan het traject van start gaan.”

Interieurontwerp

De opdrachtgever die voor het complete traject gaat, kan ook worden ontzorgd bij het interieurontwerp. Bij de indeling van de woning geldt vooral functionaliteit: het creëren van werkende en prettige ruimtes en logische verbindingen tussen de ruimtes.

Bij de styling worden de meubelen, materialen en kleuren bepaald. Tijdens het indelen van de ruimtes bij het bouwproces is daar al rekening mee gehouden. Zo komt alles samen tot een perfect geheel. 2BLEND werkt samen met verschillende vakkundige interieur-, verlichtingsen domoticazaken.

Alles draait om de klant

Op de vraag wat 2BLEND anders maakt dan andere bouw- en interieurbedrijven, antwoordt Van Lissum: “Het persoonlijke contact met de opdrachtgever staat bij ons voorop. In de eerste gesprekken proberen we antwoorden te krijgen op vragen als: wie zijn de opdrachtgevers? Wat zijn hun wensen? Wat is de gezinssamenstelling? Hoe past dit bij de beschikbare ruimte? Al deze aspecten samen bepalen het ontwerp en de stijl die bij de opdrachtgevers past.”

Met andere woorden: wie bij 2BLEND aanklopt, doet dit niet omdat het bedrijf een vaste visie of stijl heeft, die de opdrachtgever gekopieerd wil zien in zijn woning, maar omdat men samen met 2BLEND op zoek wil gaan naar wat het beste past bij de woning en gezinssituatie.

Van politiebureau naar statige villa

Een ander bijzonder project betrof een grote vrijstaande woning waarvan alle kozijnen en boeiboorden geverfd waren in “politieblauw”. “De woning zag er van de buitenkant uit als een politiebureau”, vertelt Van Lissum lachend.

“Nu hebben we de woning voorzien van strak stucwerk in combinatie met op maat gesneden extra lange en smalle steenstrips.” Er is een op maat gemaakte houten voordeur geplaatst en de dagkanten van de kozijnen zijn voorzien van in kleur gepoedercoat aluminium zetwerk. Dit zorgt er in combinatie met prachtige vierkante aluminium regenpijpen voor dat de woning straalt en een totaal andere sfeer heeft gekregen.

“Het ziet er niet meer uit als een politiebureau, maar als een statige villa.”

Fotografie | Patrick Meis 

Met dank aan onze professional | 2BLEND