Home » Volop zon in moderne villa

Volop zon in moderne villa

Door admin

Moderne vliesgevel

In Overloon, aan de rand van de Brabantse Peel, staat een moderne villa ontworpen door Baas architecten. Sunshield heeft de vliesgevel van deze vrijstaande woning voorzien van twee louver systemen.

Het raam bedekt namelijk de hele voorgevel, van de grond tot in de nok. Het raam is ruim 3,5 meter breed en bijna 8 meter hoog. Samen hebben de twee zonneschermen een oppervlakte van 11,5 m2.

Traploze bediening

Door de keuze voor twee motoren, kunnen beide lamellensystemen onafhankelijk van elkaar worden bediend. In dit geval met een afstandsbediening waarmee je de delen afzonderlijk of synchroon kunt openen en sluiten.

De bewoners hebben gekozen voor de 96-E louver. Een lamel met een breedte van 96 mm. Deze louver heeft een stapgrootte van 90 mm. Als de lamellen helemaal open staan, dan heb je tussen de lamellen een doorkijk van 90 mm. En dus een goed blikveld.

Complementaire vormgeving

De louvers, de rek armen en alle overige aluminium onderdelen zijn zwart / grijs gecoat (RAL 7021) met een glansgraad van 70%. De spuitgegoten kunststof onderdelen zijn zwart afgewerkt.

Het contrast van de witte muren en de zwartgrijze lamellen benadrukt de strakke vormgeving van de prachtige villa.

Maximale bescherming

Het doel van de bewoners was maximaal beschermen tegen opwarming door de zon. Dat is goed gelukt. Daarbij benadrukt het contrast van de witte muren en de zwartgrijze louvers de strakke vormgeving van de mooie villa.

Bekijk meer projecten van Sunshield.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief