Vrolijk familiehuis

Genietplek voor de hele familie

“We zijn blij met de woning en genieten enorm van het fijne huis en deze mooie plek. Elke dag hebben we bijvoorbeeld plezier van de ruime bijkeuken. Met de drie jongens en onze hond is het erg prettig om daar een ruime opgang te hebben.”

“Daarnaast is het ontzettend prettig dat iedereen zijn eigen plek kan vinden in het huis, maar dat we toch altijd met elkaar in verbinding staan door de toegankelijke ruimtes”, is de vrouw des huizes zeer positief over het door architectenbureau 3 ontworpen familiehuis, dat vrolijkheid, warmte en geborgenheid uitstraalt.

Bijzonder prettige indeling

Ze vervolgt: “Als vertrekpunt wisten wij heel goed wat we wilden en hebben we Atelier 3 daar ook expliciet op gebrieft. Hun kracht in het ontwerp ligt wat ons betreft bij de indeling en de bovenverdieping in het bijzonder. Daar kwamen we zelf maar niet uit.”

“De verdeling boven is geweldig geworden met een eigen ‘deel’ voor de ouders, wat met het oog op de toekomst natuurlijk erg prettig is. Ook de zichtlijnen in het huis zijn prachtig en maken de indeling toegankelijk vanuit elke ruimte.”

“Ten slotte is de natuurstenen schoorsteen een heel mooie eyecatcher. Een item dat we zelf spannend vonden, maar wat het huis een eigen karakter geeft, waardoor het echt eigentijds blijft en eveneens heel goed in de bosomgeving past.”

Optimale connectie met het buitenleven

De prachtig in het groen gelegen, wit gestucte nieuwbouwwoning kent aan de voorzijde een voornaam en gesloten uiterlijk. Een groot contrast met de achterzijde, waar Architectenbureau Atelier 3 koos voor een open en speels karakter en waar de grote raampartijen zorgen voor een fraai uitzicht en een optimale lichtinval.

“Een goede connectie met het buitenleven was een grote wens van de opdrachtgevers. Met de keuze voor de grote raampartijen en door de leefkeuken en de woonkamer aan de achterzijde van de woning te situeren, speelden we in op deze wens.”

“De prachtige, met louvredaken van Livium uitgevoerde veranda, biedt het gezin de mogelijkheid om optimaal van de tuin en de zon te genieten”, aldus architect Luuk Schreiber van Architectenbureau Atelier 3.

“Het is een uniek ontwerp. In ons veelzijdige portfolio vind je geen woning die hier op lijkt. Het ontwerp sluit perfect aan op de wensen en de leefwijze van het gezin én op de omgeving en de stand van de zon. De architectuurstijl is eigentijds met een kleine knipoog naar de jaren ’50 en ’60.”

“Voor ons als architectenbureau was de grote betrokkenheid van het echtpaar ontzettend fijn. Ze legden echt hun ziel en zaligheid in dit project en dat zie en voel je in het prachtige eindresultaat.”

Plezierig, informeel, creatief en professioneel

De vrouw des huizes afsluitend: “De samenwerking met Atelier 3 was ontzettend plezierig, informeel, creatief en professioneel. In de gesprekken stonden onze wensen altijd centraal. Wij keken altijd erg uit naar de afspraken die we hadden met de architecten Bram (Eijkman, red.) en Luuk.

Het voelde als een echte samenwerking, waarin we de idee.n en deskundigheid van Atelier 3 konden combineren met de expliciete woonwensen die wij hadden. Wij vulden elkaar erg goed aan en dat heeft wat ons betreft geresulteerd in een huis met een hele fijne indeling, prettige ruimtes met veel daglicht, maar bovenal in een familiehuis zoals we dat wilden.”

Fris, helder en verrassend

Realisatie dankzij Hanneke Huisman Interieurs

Het was tijdens een vakantie in Italië dat de opdrachtgevers door een ander koppel werden getipt over de kwaliteit van de geleverde diensten van Hanneke Huisman Interieurs. Terug in Nederland klopten ze bij de luxe en veelzijdig opererende interieurwinkel aan voor een passend verlichtingsplan en een stijlvol, speels, helder, persoonlijk en verrassend interieur.

“Om die wensen te kunnen verwezenlijken, is het voor ons onder meer belangrijk om in kaart te brengen hoe de gezinssamenstelling is, hoe de mensen de woning als gezin beleven en hoe de plattegrond van de woning door de architect is ontworpen”, legt Hanneke Huisman uit.

Ze vervolgt: “Omdat elke woonwens zo specifiek is passen wij in onze interieurplannen regelmatig maatwerk toe. Een mooie manier waarmee wij tot in de kleinste details een meubel kunnen ontwerpen op basis van de persoonlijke voorkeur van onze opdrachtgevers.”

Hanneke is reeds 25 jaar eigenaar van Hanneke Huisman Interieurs, waar diverse interieurarchitecten en -ontwerpers opdrachtgevers begeleiden in de zoektocht naar een fijne en persoonlijke interieursfeer. In de sfeervolle showroom toont Hanneke Huisman Interieurs een fraai en veelzijdig assortiment kwaliteitsmeubelen en woonaccessoires.

In de kwart eeuw dat het bedrijf werkzaam is in de luxe woonbranche, bouwde het een rijk portfolio op met persoonlijke droominterieurs in binnen- en buitenland.

Fotografie | Lisette van de Pavoordt

Met dank aan de belanghebbende partijen: 

Architectenbureau Atelier 3 | Hanneke Huisman Interieurs | Livium B.V.