De inspirerende EXCELLENT tuin-tips!

Creëer uw eigen droomtuin

Graag brengen wij u op nieuwe ideeën en verrassen we u met voordelen voor u én uw tuin …

EXCELLENT trend 1

Verticaal tuinieren

Of u nu in een appartement woont of een hectare land bezit, eenvoudig verticaal tuinieren voegt extra groen toe aan uw ruimte.

Deze manier van tuinieren is anders dan normaal, wat het gelijk indrukwekkend maakt.De verticale tuinen zien er niet alleen goed uit, maar ook helpen ze de CO2 voetafdruk te verminderen door verontreinigende stoffen, waaronder kooldioxide, uit de licht te filteren.

Kortom, deze trend biedt eindeloze mogelijkheden …

EXCELLENT trend 2

Huisplanten

Binnenhuis tuinieren is populairder dan ooit tevoren, zowel nationaal als internationaal.

Kamerplanten staan betekend om hun positieve bijdrage, zij hebben namelijk de kracht om uw gemoedsstemming te verbeteren. Daarnaast vullen ze natuurlijk dát ene lege plekje in uw woning op. Wanneer u kiest voor huisplant in de zin van verse groenten of kruiden geniet u van talloze voordelen.

Zo blijft het niet alleen bij een groenrijk aanzien, maar biedt een kruiden- of groenteplantje ook nog eens een verfraaiing op uw gerecht.

EXCELLENT trend 3

Creëer een duurzame tuin door te composteren

Er zijn verschillende manieren om duurzaam tuinieren te implementeren. De afgelopen jaren zijn steeds meer personen met groene vingers overgestapt op de natuurlijke methode van ongediertebestrijding, ter ondersteuning van lokale bestuivers.

De compost voorziet uw planten van de benodigde voedingsstoffen om te overleven. Het verkleint uw ecologische voetafdruk, omdat compost de vruchtbaarheid van uw bodem verbetert.

EXCELLENT trend 4

(Stromende) waterpartijen

Steeds meer tuiniers veranderen hun buitenruimte in een plek om te kunnen ontspannen. Wanneer men wil relaxen, komt al gauw het geluid van water aan bod, omdat dit een ontspannende werking heeft op uw geest.

Bent u dol op vogels? Kies er dan voor en om een fontein te plaatsen of een vogel-bad toe te voegen aan uw tuin. Zo zullen vogels en andere dieren vaker uw tuin bezoeken.

EXCELLENT trend 5

Onderhoudsarm tuinieren

Praktische toepassingen voor degenen die net nieuw zijn in het vak, tuinieren. Zorg dat iedere minuut die u buiten spendeert ook écht telt.

Uitgedrukt in sub-trends

  1. Houd een onderhoudsarme plantsoort
  2. Onderhoud het gazon door de randen recht of glad te maken. Gazons met verharde randen zijn gemakkelijker te kweken.
  3. Verrijk uw grond met compost (zie ook trend 3).

EXCELLENT trend 6

Kies voor planten die meer bieden dan enkel schoonheid

Let eens op de volgende eigenschappen van bloemen:

Geur: er gaat niets boven een heerlijke tuin met geurige, bloeiende bloemen. De lavendel en kamperfoelie behoren tot onze favorieten.
Eetbaar: toegankelijk en te combineren met uw eetpatroon. Denk aan bosbessen, frambozen, bramen enzovoorts.
Anti-muggen: wenst u een muggen-loze zomer? U kunt uit voorzorg kiezen voor een aantal muggen werende planten, zoals de goudsbloem, citronellagras, catnip, rozemarijn, basilicum, munt en salie.

Bron | Katie Middleton

Wenst u hulp bij het aanleggen van uw droomtuin?

Bekijk dan HIER onze hovenier-professionals