Home » Waanzinnig ontwerp van Studio Piet Boon

Waanzinnig ontwerp van Studio Piet Boon

Door admin

Stadsappartement Amsterdam

Het interieurontwerp van dit appartement is ontworpen als een rustgevende, door Feng shui geïnspireerde toevluchtsoord in de bruisende stad Amsterdam.

Het team van Studio Piet Boon is begonnen met het schrappen van de vorige indeling. Zij hebben de nieuwe ruimte ontworpen op basis van de prioriteiten van de eigenaren, waarbij zij rekening hebben gehouden met de bestaande structuur en sanitair. De bewoners wilden optimaal kunnen genieten van het 180 graden uitzicht, welke het appartement biedt. Vanuit deze basis hebben ze een logische en functionele routing gemaakt die zich ontvouwt in de open ruimte.

Gebaseerd op de levensstijl

Rekening houdend met de specifieke behoeften, de levensstijl van de bewoners en het ritme van het dagelijks leven heeft Studio Piet Boon de diverse elementen, zoals de indeling, verlichting, meubilair en kunststukken samengesteld.

Panorama

Het appartement bevindt zich op de zesde verdieping, vanuit deze verdieping biedt het appartement spectaculair uitzicht over de verschillende delen van de stad. Vanaf het uiterste puntje van de haven in het westen, tot aan de Cruise Terminal in het oosten.

Dit panorama geeft de eigenaren een uitzicht dat in de loop van de dag geleidelijk verandert. Het gebruik van verschillende structuren en afwerkingen speelt met het veranderende licht en de reflecties.

Functionaliteit van de ruimtes

Om een Feng shui omgeving te creëren voor twee personen, is er een meester betrokken bij het project. De interpretatie van deze Chinese filosofie is terug te vinden in de routing, zonder de functionaliteit van de ruimtes uit het oog te verliezen die voor de eigenaren even belangrijk was.

Zo kreeg een op maat gemaakte kast een centrale plaats in de woonkamer. Deze fungeert als een ingenieuze bergruimte voor een televisie die draait en zowel vanuit de keuken als de woonkamer te gebruiken is.

Harmonieus geheel

De wanden en het plafond zijn beide bewerkt met fraai stucwerk. Dit zorgt ervoor dat zij volledig in de omgeving opgaan. Het gebruik van een natuurlijk kleurenpallet zorgt voor een gecomponeerd evenwicht in alle ruimtes. Dit zorgt voor een optimaal gevoel van rust en openheid.

De op maat gemaakte details, zoals de nissen met persoonlijke kunstvoorwerpen, herinneren op subtiele wijze aan de vele reizen en andere culturen.

Fotografie: Richard Powers. 

Bekijk hier het project: stadsappartement in Amsterdam. 

Of ontdek zowel de nationale als internationale projecten van Studio Piet Boon.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief