Home » Waarom u de dakkapel in Friesland veelvuldig ziet

Waarom u de dakkapel in Friesland veelvuldig ziet

Door Nicole Zaaijer

Het grootste gedeelte van ons aanbod huizen in Friesland heeft een dakkapel. Is dat in Friesland gebruikelijker dan in andere delen van het land of is hier een andere reden voor? We vertellen u er graag meer over!

 

De vele voordelen van een dakkapel

Een dakkapel is niet alleen in Friesland, maar in alle delen van Nederland populair. Dat komt omdat een dakkapel veel voordelen biedt:

  • Meer licht: het grootste voordeel van een dakkapel is natuurlijk dat deze voor meer natuurlijke lichtinval zorgt binnen. Een donkere zolderkamer wordt omgetoverd tot een lichte, prettige ruimte om in te slapen of werken.
  • Meer ruimte: een dakkapel verhoogt het dak een beetje op de plek waar hij zit. Er komt letterlijk extra ruimte in huis bij. Er komt meer ruimte bij waar u kunt staan en lopen, waardoor de ruimte beter te gebruiken is.
  • Meerwaarde voor uw woning: omdat een dakkapel voor meer bruikbare vierkante meters zorgt, is hij een meerwaarde voor uw woning. Een investering in een dakkapel is daarom een investering die het waard is!
dakkapel

Wanneer u dan ook nog eens kiest voor een kunststof dakkapel, profiteert u van nog meer voordelen:

  • Onderhoudsarm: kunststof is onderhoudsarm en hoeft niet om de zoveel jaar opnieuw geschilderd te worden. Af en toe reinigen met een sopje is voldoende om jarenlang probleemloos van een kunststof dakkapel te genieten
  • Hoge isolatiewaarde: kunststof isoleert bijzonder goed. U heeft geen last meer van tocht, uw energierekening daalt doordat u minder hard hoeft te stoken en uw wooncomfort binnen verbetert. Zeker als u uw dakkapel ook nog eens combineert met hoogrendementsglas!
  • Eindeloze mogelijkheden: kunststof dakkapellen zijn in nagenoeg alle kleuren, stijlen en maten leverbaar. Zelfs met een nauwelijks van echt te onderscheiden houtnerf!

Wat is dan de link tussen een dakkapel en Friesland?

Een gerenommeerde speler in kunststof producten is Jansma Burdaard in Friesland. Dit Friese familiebedrijf levert al sinds 1987 betrouwbare kwaliteitsproducten die in eigen beheer gefabriceerd worden. Op JansmaBurdaard.nl kunt u de vele mogelijkheden bekijken of een afspraak inplannen in de showroom of bij u thuis.

Spreken de voordelen van een (kunststof) dakkapel u aan? Informeer dan zeker eens bij een specialist naar de mogelijkheden, vraag verschillende offertes aan en bekijk de huizen op onze website om allerlei stijlen, kleuren en varianten van een dakkapel met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u een verantwoorde keuze maken!

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief