Home » Wanneer een interieur het leven verrijkt

Wanneer een interieur het leven verrijkt

Studio Roy de Scheemaker

Door Aty Verschuren

“We wensten een open en functionele lay-out met verschillende zitmogelijkheden. We organiseren graag familiediners, ontvangen ook kleinere groepen waarmee we in een intieme setting borrelen, genieten van een ontbijtje of een glas wijn aan het kookeiland, maar relaxen ook graag op een comfortabele bank voor de televisie. En onze kleine vleugel moest absoluut een plek in de woning krijgen”, aldus de bewoners van het flink gerenoveerde pand in de hippe en levendige Concertgebouwbuurt in Amsterdam. Aan topdesigner Roy de Scheemaker de vraag om woonperfectie te creëren. Om een interieur te ontwerpen dat aansluit bij de levensstijl van zijn opdrachtgevers en dat hun leven verrijkt. Een droomplaatje dat hun ziel weerspiegelt.  

Tijdens de grondige renovatie van het statige pand – we tellen drie verdiepingen – ging het bestaande interieur op de schop en werd de woonoppervlakte aan de tuinzijde met vier meter vergroot. De nieuwe achterzijde is voorzien van kamerhoge ramen, zodat de bewoners optimaal kunnen genieten van de parkachtige uitstraling van de ruime binnentuin. Volgroeide bomen scheppen er een heerlijk sfeerbeeld. “Stel je de situatie voor dat je vanuit de leefkeuken op de eerste verdieping uitkijkt over de besneeuwde toppen van de bomen en je binnen geniet van het uitzicht en de warmte van de haardpartij die deel uitmaakt van de achtergevel. Dat is toch fantastisch?!”, aldus Roy.  

Entertainment  

De door de topdesigner genoemde keuken geldt als het figuurlijke hart van de woning. Een ruimte die hijzelf omschrijft als een entertainmentkeuken, waarin elk detail is afgestemd op het grote doel: ultiem genieten in heerlijke sferen. De riante eettafel van tropisch hardhout biedt plek aan een grote groep mensen en het eiland en de ronde marmeren tafel bij de piano zijn meer geschikt voor avonden met een kleiner gezelschap. In de keuken combineren de witte accenten op fraaie wijze met de bronstinten van het eiland en de achterwand in de nis en de in het blad verwerkte afzuiging zorgt dat het contact tussen de keuken en de zitplekken optimaal is. Aan de voorzijde vormt het lage zitgedeelte het perfecte decor om te chillen en om televisie te kijken.  

Toetreding van zonlicht  

De enorme stalen deuren met glas zorgen samen met de unieke wijnkast – tevens voorzien van glas – dat ook in het hart van de verdieping zonlicht binnentreedt en de ruimte verwarmt. “De wanden maakten we wit, zodat de subtiele veranderingen van licht en schaduw volledig zichtbaar zijn. Van het heldere ochtendlicht tot de warme middaggloed. De spiegelende vlakken geven een prettige reflectie in de woning”, aldus Roy.  

Catwalk  

Het stijlvolle trappenhuis zorgt voor dynamiek en verbinding. Op de bovenste verdieping is onder meer de kinderkamer gesitueerd en op de begane grond van de statige woning ontwierp Studio Roy de Scheemaker een luxe en comfortabel privédomein dat de volledige lengte van het pand beslaat. “Het luxe verblijf is als een grote hotelsuite vormgegeven. De vrije zichtlijn van bad tot tuin heeft de uitstraling van een catwalk, waaraan de functies slapen, baden en kleden zijn verbonden. De ‘catwalk’ vormt tevens de scheiding tussen het gedeelte voor de man en dat van de vrouw des huizes.” 

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Peter Baas

De volgende partijen werkten mee aan dit project: 

Studio Roy de Scheemaker | De Pander

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief