Home » Wanneer historische details en moderne interieurarchitectuur samensmelten tot een prachtig geheel

Wanneer historische details en moderne interieurarchitectuur samensmelten tot een prachtig geheel

Patina Interieurarchitectuur

Door Stagiair

Geslaagde transformatie  

Met liefde, vakmanschap en creativiteit heeft Patina Interieurarchitectuur middels een grondige renovatie de ziel teruggebracht in het prachtige herenhuis met een rijke historie. De ziel van het pand zelf, maar zeker ook die van de bewoners. Waardoor het prachtige interieur sfeer, warmte, luxe, comfort én persoonlijkheid ademt.  

Helaas waren door diverse verbouwingen originele details verloren gegaan. Gelukkig had de vorige eigenaar de voorkamers weer in volle glorie hersteld. Echter waren bij voorgaande renovaties andere ruimtes overgeslagen. De authentieke basis is esthetisch hersteld en daar hebben we de praktische voordelen van een moderne woning aan toegevoegd. In de voorkamers van dit historische pand waren de plafonds al gerestaureerd. Door wandlijsten toe te passen, hebben wij de klassieke basis van het pand benadrukt. Een marmertegel met ‘faded antiek-look in de hal en overloop legt extra nadruk op de historie van het pand”, aldus Jasmijn Jansen van Patina Interieurarchitectuur, die het prachtige ontwerp verzorgde en de verbouwing begeleidde. 

Leefgeluk  

“Patina is de oxidatielaag die na verloop van tijd ontstaat op metalen. De term wordt in de volksmond ook gebruikt voor andere materialen die zijn verweerd, zoals hout en leer. Een verweerd materiaal is niet kapot. Het heeft mettertijd gelaagdheid en karakter gekregen. Wij vinden het belangrijk dat een ruimte kan leven en zich kan ontwikkelen. Net als dat patina de tijd krijgt om te ontstaan, heeft een interieur tijd nodig om authentiek te worden. Dit, samen met een origineel ontwerp in de juiste verhoudingen, maakt een ruimte tot een fijne leefomgeving. Ik ben zo dankbaar dat ik mensen kan helpen om hen een aantal levels hoger te brengen en een stukje kan bijdragen aan hun leefgeluk. Dat is waar ik het uiteindelijk voor doe. Wat een droomjob!” 

Bijzonder decor  

Op de begane grond van de sfeervolle woning nodigt de prachtig ingerichte living uit om er heerlijke avonden met het gezin of met vrienden door te brengen. Prachtig meubilair, sfeerverhogende accessoires en de stijlvolle haardpartij zorgen samen voor een bijzonder decor. De royale hoogte van de verdiepingen zorgt ervoor dat zonlicht ruim baan heeft om de living en de overige leefruimtes te verwarmen en te verrijken. Ook de zitruimte aan de tuinzijde is van grote schoonheid en biedt een perfecte connectie met de omgeving. Het hoge niveau van de aantrekkelijke inrichting zet zich voort in de muziekkamer, waarin het bijzondere kunstwerk voor extra beleving zorgt. 

Eyecatcher  

Via de sierlijke trappartij bereiken de bewoners de eerste verdieping, waarop de prachtige badkamer is gesitueerd. Een heerlijke ruimte die een ware eyecatcher vormt. Jasmijn: “In het geval van de badkamer adviseerden we om voor een huiselijke uitstraling te gaan. Door het gebruik van hoogwaardige materialen hebben we dit weten te bereiken. De wanden hebben een zachte uitstraling gekregen door het behang met textiellook. Op een andere wand is hout toegepast en ook de kasten zijn van donker eiken gemaakt. De vloer is van grove granitotegels. De wandtegels in de douchecabine zijn voorzien van verweerde randjes en de messing kranen van een bruine patina, waardoor het lijkt alsof ze al jaren deel uitmaken van deze badkamer. De spiegels met de gewelfde bovenkant zorgen eveneens voor een historische toets, wat perfect aansluit bij de rijke historie van het pand.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Patina Interieurarchitectuur 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief