Home » Wanneer luxe en schoonheid tot in perfectie samensmelten

Wanneer luxe en schoonheid tot in perfectie samensmelten

The JOE Studio

Door Aty Verschuren

Adembenemend en sereen. Oogstrelend en puur. Warm, comfortabel en uniek. Het door The JOE Studio ontworpen droominterieur ademt luxe, perfectie, rust, eenheid en vakmanschap. Het is een aaneenschakeling van wow-momenten. Een heerlijke plek om in te verblijven, als een luxe cadeau. Een thuis om van te houden.

Achter de statige voorgevel van de stadsvilla uit de jaren ’30 schuilden drie appartementen die de tand des tijds slecht hadden doorstaan. Aan Joëlle van Santvoort, designer en oprichtster van The JOE Studio, het verzoek om een stijlvol, comfortabel en kwaliteitsvol interieur te ontwerpen dat volledig aansluit bij de leefwijze en de dromen van de opdrachtgevers. Een grondige renovatie volgde, waarbij enkele historische elementen behouden zijn gebleven. Ook is de stadsvilla voorzien van een aanbouw.

Kunstwerk

Al direct bij binnenkomst worden we verrast en verwarmd door een fraai sfeerbeeld. De royale tegels van de marmersoort Calacatta, de gerenoveerde trappartij en de verlichting gaan samen met de dubbele deur richting de leefruimtes een heerlijk spel aan en geven de entree een luxe touch. De messingdeuren met bronskleurig glas en op maat gemaakte leren grepen zijn uniek en vormen een waar kunstwerk waarnaar je blijft kijken. Joëlle voorzag de leefruimtes van een sfeerverhogende houten vloer in Hongaarse punt, waardoor een duidelijke scheiding met de entreeruimte zichtbaar is.

Eenheid

Aan de straatzijde ontwierp de creatieve vakvrouw geheel naar wens van de opdrachtgevers een rijk ingerichte living met zitkuil. Het hoogteverschil zorgt samen met de elegante meubels, het serene kleurenpalet en sublieme maatwerk voor een fijne dynamiek. De exclusieve wandafwerking – we zien behang van linnen en zijde – verleent de woning extra cachet. Het maatwerkdressoir gaat over in de zitbank in de eetkamer, waardoor eenheid ontstaat. Die wordt versterkt, doordat diverse materialen op verschillende plekken in de woning terugkomen.

Paradepaardje

De luxe maatwerkkeuken is het volgende paradepaardje. Joëlle paste in de maatwerkcreatie onder meer gouden grepen, bronzen plaatwerk en een verbluffend mooi blad van travertin toe. Doordat de volledige hoogte voor de achterwand in de keuken is gebruikt, wordt de hoogte van de ruimte extra benadrukt. Het licht dat via de pui in de aanbouw de ruimte binnenvalt, perfectioneert het droomplaatje.

Luxe privédomein

Ook boven creëerde The JOE Studio een waar woonparadijs. Het hoogpolige tapijt – ook toegepast in de zitkuil op de begane grond – zorgt op deze verdieping voor een warm en comfortabel gevoel. In de stijlvolle badkamer koos Joëlle voor royale tegels van leisteen. In het privédomein van de opdrachtgevers vormen de royale kleedruimte – voorzien van plaatmateriaal van Paulownia-hout –, het uitnodigende tweepersoonsbad en de indrukwekkende spiegelwand samen met het prachtige maatwerk de blikvangers

Fotografie: Muk van Lil

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

The JOE Studio | Van Diessen Keuken B.V. | Hml Bedding | Hotbath

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief