Home » Wanneer thuiskomen een echte ‘home coming experience’ wordt

Wanneer thuiskomen een echte ‘home coming experience’ wordt

Door Nicole Zaaijer

Interieur van Dutch Home Design legt terugkerende expats in de watten

Werken in het buitenland kan soms een schitterend avontuur zijn, zeker als je voor langere tijd daar bent. Wanneer je thuisbasis echter nog steeds Nederland is, dan wil je thuiskomen in een omgeving die van alle gemakken is voorzien, oogstrelend is en louter comfort biedt. Dat was zeker ook de wens van een van de klanten van Appie Vos en Marja van Rooij, compagnons en interieurstylisten bij Dutch Home Design. Het Nijmeegse bedrijf richtte een Rijswijks appartement op de 11e verdieping helemaal in naar wens van de opdrachtgevers. Geheel volgens eigen ontwerp, gebruikmakend van mooie merken.

Ontspannen en genieten

“De opdrachtgevers zitten het grootste deel van het jaar in Dubai voor het werk. Als ze dan in Nederland zijn, willen ze ontspannen en genieten. Via social media vonden ze Dutch Home Design, waarbij de interieurs die Marja en ik daar presenteren goed in de smaak vielen. Zo ontstond het eerste contact voor het inrichten van hun appartement in Rijswijk.” Dutch Home Design heeft de inrichting voor 90% gerealiseerd met meubilair van het Nederlandse Eichholtz. “Daarbij gaven de opdrachtgevers aan specifieke wensen te hebben. Een absolute must voor hen was dat de bank bekleed zou zijn met boucléstof. Overigens is dat een echte trend momenteel. Het is een uitnodigende, toegankelijke stof, die door de gekozen kleur het interieur heerlijk licht houdt. Zo wordt optimaal gebruikgemaakt van het binnenvallende daglicht.”

Zo mooi als de meest luxe hotelsuite

De ligging van het appartement zelf mag al iconisch genoemd worden, met aan de ene zijde uitzicht op de Euromast en aan de andere zijde de skyline van Den Haag in beeld. Daar hoort een even iconisch interieur bij, meent Appie. “De signatuur die ons werk draagt, is dat een inrichting net zo’n wow-effect moet sorteren als wanneer je de meest luxueuze hotelsuite betreedt. Dat is ons in Rijswijk wederom goed gelukt.” Dutch Home Design levert een vijfsterrenservice: een ingerichte woning wordt sleutelklaar opgeleverd. “We maken de bedden op, richten de kasten in en indien de klant dat wenst, vullen we koelkast met alles wat zijn of haar hart begeert. Volledig ontzorgd stapt de klant een compleet ingerichte woning binnen, waarin alleen nog maar hoeft te worden genoten.”

Overigens gaat het stuk ontzorging bij Dutch Home Design niet alleen over de inrichting. Appie: “Wanneer een klant wil verbouwen, dan kunnen we het verbouwingstraject van a tot z begeleiden. Dat is voor alle partijen prettig samenwerken, omdat wij de volledige regie in handen hebben, van ontwerp tot oplevering. Hoe gemakkelijk wil je het hebben?”

Gebalanceerde toepassing van materialen en kleuren

Het chique vormgegeven interieur nodigt uit en straalt rust uit. Alles is in balans qua materialen en kleuren. De lichte zitmeubelen zijn gecombineerd met een zwart marmeren salontafel, met een ‘taartpunt’ wit marmer erin. “Daarmee creëren we verbinding tussen de elementen in de loungehoek”, legt hij uit. De messing voet die het tafelblad smaakvol draagt, vindt zijn connectie weer met andere messing onderdelen in het interieur. “Ook de pootjes van de bank, de lamp en de poten van de eetkamertafel zijn in messing uitgevoerd. Dat voegt individueel iets aan ieder meubel toe, maar zorgt over het geheel voor die subtiele verbinding. De plaid op de bank, van SMTNG Good Studio, vergroot de uitnodigende factor nog eens extra.”

De verlichting in de woonkamer komt van Eichholtz, evenals de chandelier in de slaapkamer. Een prachtig detail in de woonkamer vormen de transparante kolommen met daarop mooie vazen. Appie: “Die komen van Pot & Vaas. Ondanks de hoogte van de kolommen blokkeren ze het zicht naar buiten niet, door de open structuur. Dat is belangrijk om het vrije uitzicht te bewaren.”

Woongenot betekent ook slaapgenot

In de slaapkamer wordt de eerste blik gevangen door het statige bed, dat geheel op maat is gemaakt. “LBI Interiors heeft dit bed gebouwd, naar ons ontwerp”, legt Appie uit. “Het is een boxspring met foamtopper en een hoofdbord van 260 cm hoog.” De nachtkastjes naast het bed hebben een eiken fineer in whitewash en wederom pootjes van messing. De kracht van Dutch Home Design ligt ook in de compleetheid. “Ook het bedlinnen en de accessoires zijn door ons verzorgd. In dit geval een prachtige sprei met een bontplaid van Heirloom, uiteraard is het kunstbont. De kussens op het bed zijn gemaakt van het Italiaanse stoffenmerk Dedar Milano, de klant wilde niets aan het toeval overgelaten.”

Tekst: Draeckensteijn Media

Dit project werd gerealiseerd door: Dutch Home Design

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief