Home » Wanneer woonperfectie wordt overtroffen

Wanneer woonperfectie wordt overtroffen

Van der Jeugd Architecten

Door marketing

Een bezoek aan de stijlvolle, moderne en bijzondere door Van der Jeugd ontworpen nieuwbouwvilla zorgt voor een aaneenschakeling van wow-momenten. Van het ontdekken van het hoogwaardige maatwerk en de architectonische hoogstandjes tot de aanblik van het luxe meubilair, de perfecte detaillering en natuurlijk het jaloersmakende zwembad in het souterrain. Het ervaren bureau tekende voor de architectuur en het interieur– en tuinontwerp en verzorgde de bouwbegeleiding en directievoering. Het resultaat? Een totaalplaatje dat de perfectie overstijgt.  

De bestaande woning op de idyllisch gelegen kavel werd gesloopt en aan de hand van de wensen en de leefwijze van de opdrachtgevers tekende het ervaren Van der Jeugd Architecten – al sinds de jaren 80 succesvol met moderne architectuur – een unieke woning die perfect past in het glooiende landschap. Aan de straatzijde presenteert de villa zich als een bungalow met één woonlaag; de glaspartijen in de voortuin verklappen echter al dat we een verdieping lager ook het een en ander mogen verwachten. Wat heet! Als we in de ruime entreehal de lift – of trap – naar beneden nemen, ontdekken we het riante souterrain, waarin onder meer slaap- en badkamers, een immense garage, een wellnessruimte en het binnenzwembad zijn gerealiseerd. De royale schuifpuien zorgen voor een heerlijke connectie met de tuin. Het genoemde glas in de voortuin zorgt voor extra daglicht in de ondergelegen ruimte en biedt zicht op de elegante binnentuin in het souterrain.  

Oog voor detail en hoogteverschillen  

Het exterieur van de indrukwekkende woning bestaat voor het grootste gedeelte uit glasmozaïek, door vakmensen met oog voor detail toegepast en gecombineerd met stucwerk en hout. Geheel naar wens van de opdrachtgevers zijn in de bovenste woonlaag hoogteverschillen waarneembaar: de entreehal en de living aan de kopse kant van de woning hebben een hoger plafond dan de rest van de verdieping. In beide ruimtes zorgen de royale glaspartijen voor een prachtige lichtinval en de bewoners hebben in de living een schitterend zicht op de tuin en het dorp. Ook de maatwerkkeuken is aan de tuinzijde gesitueerd. De privévertrekken – de woning telt zes slaap- en badkamers – bevinden zich in het souterrain en de slaapvleugel. Een leuk detail is dat alle badkamers van een andere kleur glasmozaïek zijn voorzien, wat een bijzonder effect geeft voor de totaalbeleving van de woning.  

Vormgevers van geluk  

Het imposante kookeiland en de kasten tegen de achterwand in de keuken zijn voorzien van koper en zijn een toonbeeld van luxe en vakmanschap. De elegante stoelen aan het eiland, de lichtinval via de glaspartijen in de achterwand en de royale eettafel vervolmaken de prachtige ruimte. Via de schuifpuien bereiken we het balkon, dat is voorzien van kunststof teak van Topdek. Het bedrijf paste het product tevens toe op de treden van de sierlijke buitentrap en de vloer rondom het binnenzwembad. Het royale bad is an sich al een spektakelstuk, maar de connectie met het loungeterras, de tuin en de omgeving maakt het droombeeld compleet. Ook onder de living ontwierp van der Jeugd Architecten een terras, dat zich perfect leent voor gezellige etentjes met vrienden en familie. Een van de slogans van het door naamgever Paul van der Jeugd gestarte bureau is: ‘We zijn vormgevers van geluk’. Na het zien van de imponerende villa snappen we precies wat ze bedoelen.  

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: HIT Photography

De volgende partijen werkten mee aan dit project:  

Van der Jeugd Architecten | Topdek | Eestairs Nederland Bv | Livium Bv | Aannemingsbedrijf EGJ Steggink Bv

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief