Home » Wanneer woonperfectie wordt overtroffen

Wanneer woonperfectie wordt overtroffen

Door Nicole Zaaijer

Wanneer woonperfectie wordt overtroffen

François Hannes transformeerde een bestaande woning op de bovenste etage van een pand in het historische centrum van een Nederlandse stad tot een uniek high-end penthouse, waarin verfijning, warmte, luxe, verrassend design en ongekende detaillering samensmelten tot woonperfectie. De topdesigner verweefde – geheel tot genoegen van de opdrachtgever – de sfeer van de elegante en sexy jaren 60, de uit die tijd stammende films van James Bond, de stijlvolle ontwerpen van Ferrari en de boten van luxemerk Riva in het exclusieve en hedendaagse totaalbeeld.

Ook zorgde hij op prachtige wijze voor een link naar de historie van de omgeving, waarin het pand is gelegen: de houten spanten en betimmeringen zijn op zeer vakkundige wijze door ambachtsmensen aan het bestaande penthouse toegevoegd. Zo wint het totaalplaatje aan authenticiteit en allure én zorgde François door de afwerking en kleurstelling voor een prettig contrast. Want terwijl in het penthouse de kleuren ultramat zijn, is het hout met hoogglansverf afgewerkt. Tevens is het hout gestraald, waardoor de nerven goed zichtbaar zijn. Deze ruige look speelt een aangenaam spel met de verfijning van het voornamelijk Italiaanse topmeubilair en de maatwerkcreaties.

hal
ringen

Via een lift bereiken de opdrachtgevers de luxe entree van het penthouse. De meterslange gang verrijkte François met een royale en elegante maatwerkkast van eucalyptushout. De afgeronde hoeken van de oogstrelende creatie zorgen voor een vriendelijk en verrassend accent. De indirect verlichte nissen bieden plaats aan kunstwerken uit de rijke collectie van de bewoners. Het luxe penthouse is tevens toegankelijk via een trapopgang, die na het passeren van een voordeur uitmondt in een spraakmakende ontvangstruimte. In de donkere entree zorgen de krijtwitte chaisse longue van Giorgetti, het via de op maat gemaakte shutter van Jasno prachtig binnenvallende strijklicht en het speciaal voor de opdrachtgevers gemaakte en kleurrijke glaskunstwerk voor een verbluffende setting.

eethoek

Als we de reis der verwondering via de dubbele taatsdeuren vervolgen, ervaren we in het verlengde van de genoemde gang het volgende wow-moment. De op maat gemaakte tafel van walnotenhout is bekleed met leer en ingelegd met glas in een grijstint. De indrukwekkende lamp van Brand van Egmond, de elegante stoelen en de metersbrede haardpartij van geborsteld koper – bekleed met leer van Alphenberg – vervolmaken het luxe decor. Tussen de eetkamer en de living zorgen de kunstzinnige ringencreatie en het subtiele bankje voor een smaakvolle scheiding van de beide ruimtes. In de living verwijst de bijzondere, verticale wandbekleding naar de authentieke lederen bekleding van de stoelen in een klassieke Ferrari, waarvan het middenstuk bestaat uit horizontale ‘rolletjes’.

Aan de andere zijde van de eetkamer is de indrukwekkende keuken gesitueerd, die is uitgevoerd in brons spuitwerk en een werkblad van luxe marmer – tevens te zien op de achterwand van de nissen. Boven het kookeiland paste François een metalen frame toe, waarmee hij op stijlvolle wijze de hoogte van de ruimte benadrukt. De ledlijnen die in de metalen creatie zijn verwerkt, zorgen voor een prettige verlichting van het werkblad.

keuken

In het rijk ingerichte privédomein vormt de wand achter het bed de eyecatcher. De achterwand is bekleed met een behang van houtfineer, waarvan het bijzondere dessin als het ware speelt met de stijlvolle verlichting en de natuurlijke lichtinval. Daardoor ontstaat een heerlijke dynamiek in de ruimte. In het wasmeubel van walnotenhout verwerkte de creatieve designer lades die als een doosje in het maatwerkmeubel zijn verwerkt, wat voor een leuk accent in de ruimte zorgt. Afsluitend verwijzen de bollampen en de spiegel weer naar de elegante jaren 60, die zoals gezegd veelvuldig in het luxe penthouse zijn verweven.

bed
badkamer

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

François Hannes

Kruisakker 6a

5674 TZ Nuenen

Tel: 040-2842474

Van Bommel Interieur

Collse Heide 20

5674 VN Nuenen

Tel: 040-2844727

JP Flooring

Nijverheidsstraat 11

4261 TK Wijk en Aalburg

Tel: 0416-692401

De Groot Bouwbedrijf

Mauritsstraat 21

5741 HT Beek en Donk

Tel: 06-21515895

Cassina Concept Gallery

Donklaan 61

2254 AB Voorschoten

Tel: 06-27874517

Vestia kachels & haarden

Jules Verneweg 22

5015 BM Tilburg

Tel: 013-5433965

Jasno Shutters BV

Lange Voren 25

5521 DC Eersel

Tel: 0497-531240

Brand van Egmond

Nikkelstraat 41

1411 AH Naarden

Tel: 035-6921259

Alphenberg Leather

Flagshipstore

Grotestraat 180

5141 HD Waalwijk

Tel: 073-7470085

Bang & Olufsen

vind uw store op de website

Occhio

vind uw store op de website

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief