Home » Warm en chique wonen met de charme van de jaren 30

Warm en chique wonen met de charme van de jaren 30

Door Nicole Zaaijer

“Bij een renovatieproject als dit is het onze grote drijfveer om het maximale uit de bestaande woning te halen en het interieur vervolgens te verrijken met bijzonder maatwerk en rijke materialen”, geeft Dita van der Steege aan. De eigenaresse van SINDS1932 Interieurontwerpers vervolgt: “In deze woning zie en voel je – geheel volgens de wens van de opdrachtgevers – nog de charme die jaren 30-woningen uitstralen, terwijl de gehele indeling op de begane grond op de schop is gegaan. Het is zeker geen nieuwbouwinterieur in een jasje uit de jaren 30 geworden.”

Zeker aan de straatzijde had de charmante en door groen omgeven woning een hokkerig karakter, waardoor van verbinding tussen de verschillende leefruimtes geen sprake was. Al tijdens het bezoek aan de woning gingen de creatieve radertjes bij Dita draaien, waarop ze vervolgens een geheel nieuwe plattegrond aan de bewoners presenteerde. “In het ontwerp waren bestaande muren en een van de twee bestaande en-suitedeuren verdwenen en had ik verschillende woonfuncties op een andere plek in de woning gesitueerd. Dat was best even slikken voor mijn opdrachtgevers, maar ze begrepen al snel dat hierdoor meer licht en verbinding in de woning ontstond en de woning zo een lekker leefhuis zou worden. Uiteraard zijn de charmante erkers behouden gebleven, net als de en-suitedeur, die de huidige living en de eetkamer met elkaar verbindt.”

Shinen als een parel

Het sfeerbeeld in de fraaie woning is warm en chique, waarbij het toegepaste kleurenpalet een harmonieus geheel vormt. Prettig is het dynamische spel tussen de twee soorten behang in de living. Op de wanden paste Dita een licht behang met organische vormen en reliëf toe, terwijl rondom de haardpartij een glanzend behang met patroon van vierkantjes is aangebracht. De absolute eyecatchers in de woning zijn de door SINDS1932 Interieurontwerpers ontworpen kast om de en-suitedeur heen – Dita: “Het klassieke element krijgt zo veel meer body” – en de oogstrelende en eveneens op maat ontworpen keuken van waaruit de bewoners een fraai zicht op de tuin hebben. Dita: “Het royale en donkere natuurstenen eiland met die fantastische witte aders staat echt als een parel in de ruimte te shinen.”

Blije opdrachtgevers

“We kijken terug op een erg fijne samenwerking. Dita hield continu het eindresultaat voor ogen. Ze luisterde goed naar onze wensen en daardoor werd onze visie naar een nog hoger plan getild”, aldus de bewoners, die erg blij zijn met het eindresultaat. ”De sfeer en de stijl die we samen hebben neergezet is echt bijzonder. De eyecatchers in de woning zijn voor ons de keuken, de wandafwerking, de accessoires en de maatwerkkast tussen de living en de eetkamer. Maar bovenal de sfeer door de combinatie van alle items bij elkaar.”

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Fotografie: Henry Hop

SINDS1932 Interieurontwerpers

Langestraat 22

3861 BN Nijkerk

Tel: 06-14181466

Ruitenberg Interieurbouw B.V.

Hoge Eng-West 6

3882 TR Putten

Tel: 0341-351995

Keijser & Co

Kerkenbos 1111

6546 BC Nijmegen

Tel: 024-3510633

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief