Home » Warm en persoonlijk droominterieur na ingrijpende verbouwing

Warm en persoonlijk droominterieur na ingrijpende verbouwing

Patina Interieurarchitectuur

Door Veerle van Heertum

Om tot het gedroomde interieur van hun bestaande woning te komen, schakelden de opdrachtgevers Patina Interieurarchitectuur in. Muren en wanden verdwenen of werden doorgebroken, de indeling van het interieur werd volledig afgestemd op de leefwijze van de bewoners en het materiaalgebruik en de afwerking geven het totaalbeeld een luxe, licht klassiek en stijlvol karakter. En dus zijn de bewoners weer verliefd op hun woning. “Jasmijn heeft onze wensen echt goed weten te vertalen, zodat wij nu met heel veel plezier in ons huis wonen.”

In de vergrote entree zorgt de fraaie garderobe voor een prettige eerste kennismaking. Het in gepatineerd brons uitgevoerde maatwerkobject loopt door richting de living – te bereiken via de stalen taatsdeuren – en straalt aldaar als luxe barmeubel inclusief wijnklimaatkast, de ideale gangmaker tijdens de zo geliefde avonden met vrienden en familie. Net als in de entree zorgt de patineerde bronslaag voor een warm en exclusief sfeerbeeld. Jasmijn: “De bronzen spiegel en de bronskleurige glazen plankjes zorgen dat de glazen mooi in the picture staan. De ledverlichting is naast de spiegel weggewerkt. Samen met het bruine keramieken blad zorgt dit voor een luxe uitstraling.”

Verbinding

Ook meer dan bijzonder is de op maat ontworpen keuken, waarin de tafel – eveneens maatwerk – het luxe hart vormt. “De ‘driehoekige’ organische vorm maakt de ruimte vriendelijk en zorgt voor verbinding tussen de strakke keuken met een wit marmeren aanrechtblad en de bestaande crèmekleurige haardpartij in de living”, legt Jasmijn uit. “In het Pantagonia-graniet van de tafel zie je allerlei kleurnuances die hem een heel eigen en uniek uiterlijk geven.” De tafelpoten zijn van staal.

Soepele samenwerking

Door de royale garage te halveren en een doorbraak te realiseren, is de woning aan de tuinzijde verrijkt met een extra leefruimte, die is ingericht als sfeervolle muziekkamer. “Net als met de wijnbar in de kamer heeft Jasmijn ons ook met de doorbraak van de kamer naar de garage weten te verrassen en is duidelijk haar toegevoegde waarde zichtbaar”, aldus de bewoners. “De samenwerking met Jasmijn verliep erg soepel. De communicatie liep goed en vlot en ook de besprekingen waren constructief.”

Op de eerste verdieping vormt de badkamer de eyecatcher, waarin de marmeren tegels en de op maat ontworpen kast van notenhout op fraaie wijze samensmelten. De ronde verlichte spiegels en de ronde waskommen zorgen voor een vriendelijke sfeer.

Tekst: Sander Lemmens

Fotografie: Alexandre Verrier

De volgende partijen werkten mee aan dit project:

Patina Interieurarchitectuur ‘de Werkloft’ | De Rooy Metaaldesign | Quooker

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief