Home » Wat zijn de beste beveiligingssystemen voor jouw woning?

Wat zijn de beste beveiligingssystemen voor jouw woning?

Optimale beveiliging

Door Aty Verschuren

Je wilt je woning laten beveiligen zodat je je veiliger voelt en met meer plezier in je eigen huis woont. Optimale beveiliging zorgt namelijk voor een rustgevend gevoel. Maar hoe beveilig je je woning nu het beste en welke beveiligingssystemen zijn er nodig voor jouw woning?

We nemen je mee om een beter beeld te krijgen wat er allemaal mogelijk is en waar je het beste rekening mee kunt houden.

Wil jij je huis laten beveiligen?

Wil jij je huis beveiligen? Bink helpt jaarlijks veel huishoudens aan een veilige woning en hun storingsdienst staat 24/7 klaar om je te helpen. Zo ben je dag en nacht verzekerd van een gerust gevoel.

Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI)

De Verbeterde Risicoklassenindeling (VRKI) is een instrument om het inbraakrisico bij bedrijven en woningen te bepalen. Het is van belang het inbraakrisico te bepalen, om op deze manier te weten welke maatregelen getroffen moeten worden om het risico te beperken. Aan de hand van de vastgestelde risicoklasse met behulp van de vrki kaart kan Bink jou een passend beveiligingsadvies geven. Bij iedere risicoklasse horen specifieke beveiligingsmaatregelen die kunnen worden ingevoerd om het inbraakrisico te verlagen. Er wordt hierbij ook gekeken naar je inboedel. Wanneer je veel dure spullen in of bij je huis hebt, zoals zonnepanelen, collector items of veel contact geld, dan is het risico op inbraak hoger met grote financiële gevolgen. Dus hoe hoger de waarde van de inboedel, hoe zwaarder de beveiligingsmaatregelingen zijn die hier tegenover staan.

Waar moet ik op letten wanneer ik een beveiligingssysteem wil?

Wanneer jij je huis beveiligd wil je dat natuurlijk zo goed mogelijk doen. Je kunt dan ook het beste kiezen voor een systeem dat je kunt uitbreiden. Zo kun je beginnen met een basissysteem dat je bedient via je smartphone, tablet of PC. Er is ook een mogelijkheid om je beveiligingssysteem  te koppelen aan de meldkamer van de politie, deze optie is vaak wel wat duurder. Waar je ook rekening mee moeten houden is dat je kiest voor een beveiligingssysteem dat bij stroomuitval gebruik maakt van batterijen, zodat je er zeker van bent dat de systemen blijven werken.

Welke beveiligingssystemen zijn er allemaal?

In het beveiligingsadvies dat een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf je kan geven zal gebruik gemaakt worden van verschillende type beveiligingssystemen. De meest gebruikte beveiligingssystemen voor in huis zijn:

  • Camerabeveiliging
  • Inbraakbeveiliging/-alarm
  • Rookmelders en brandalarmen
  • Intercomsystemen

Daarnaast is beveiliging in de vorm van hang en sluitwerk erg belangrijk. 

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief