Home » Waterornament voor sier in je tuin

Waterornament voor sier in je tuin

Door Lisette Trinthamer

Een waterornament voor meer sier in je tuin

De tuin is een plek waar je vaak veel tijd doorbrengt als het mooi weer is. Of waar je zicht op hebt vanuit de woonkamer. Er zijn steeds meer mensen die van de tuin net als in huis een waar paradijsje maken. Een vijver in de tuin is bijvoorbeeld heel populair en helemaal als je deze combineert met een waterornament. Bij het aanleggen van een vijver zijn er verschillende vijverbenodigdheden verkrijgbaar, van vijverbakken tot vijverfolie van tuindecoratie tot vissen. Water in de tuin spreekt altijd tot de verbeelding en helemaal als een waterornament voor beweging van het water zorgt.

Waterornament zonder vijver in de tuin

Heb je geen ruimte in je tuin om een vijver aan te leggen dan is het uiteraard mogelijk om voor meer sier te zorgen met een los waterornament. Er zijn prachtige waterornamenten verkrijgbaar met allerlei designs en diverse waterstromen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een waterornament met een bolvorm als sierlijk object in de tuin te plaatsen. Het water vloeit dan op subtiele wijze in het midden van de bol naar buiten. Zo zijn er ook ornamenten waar het water stroomt op verschillende hoogtes met een vierkant en rechthoekig design. Wat dat betreft is er ook prima aansluiting te vinden bij de tuinrichting. Bijvoorbeeld door te kijken of er sprake is van een strak aangelegde tuin of een tuin met speelse vormen.

Waterornament bij vijver in de tuin

Een vijver in de tuin staat al schitterend, maar het beeld is helemaal compleet met een waterornament erbij. Daarbij is het uiteraard mogelijk om rekening te houden met de grootte van de vijverbak en de vorm ervan. Een van de opties is om bij een vijver een waterornament in de vorm van een brede waterval te plaatsen. Het water klatert op een gelijkmatige manier naar beneden. Er zijn wat dat betreft meerdere mogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om een mini waterval bij de vijver te plaatsen. Of een waterornament niet bij de vijver te plaatsen, maar wat uit de buurt. Op deze manier is er op meerdere plekken in de tuin sprake van bewegend water. Waterornamenten zijn niet alleen een lust voor het oog om te zien, want naast het sierlijke karakter gaat er ook een rustgevend effect van uit. Dat is te danken aan de wijze waarop het water klettert en stroomt. Het leuke is bovendien dat er ook vogeltjes op afkomen.

close

Schrijf je in voor de nieuwsbrief